2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Milliárdokat nyert a magyar állam a Groupama Aréna felépítésén

A magyar állam majdnem 8 milliárd forintot keresett azzal, hogy ezt az ingatlanfejlesztési projektet megvalósította – szögezte le Kubatov Gábor szerdai bejegyzésében.
 
 

„Tudta, hogy a magyar állam több milliárd forintot nyert a Groupama Aréna felépítésén? Nézzük, hogy is történhetett ez” – kezdi posztját Kubatov Gábor. A Ferencvárosi Torna Club elnöke, aki 10 éve vezeti hazánk egyik legnagyobb támogatottsággal rendelkező sportegyesületét korábban úgy fogalmazott: a Fradiról a nemzet csapataként beszélnek, „és mi ezt komolyan is vesszük és valóban ilyen karakter is a Ferencváros. Nemcsak Magyarországon, hanem a határon túl is így történik ez”. Ennek egyik legszemmelláthatóbb eredménye az új aréna az Üllői úton.

A magyar állam majdnem 8 milliárd forintot keresett a beruházással

„Egyrészt a beruházás 23,5 milliárd forintba került, az összbevétel pedig 31 milliárd forint volt. Tehát a magyar állam majdnem 8 milliárd forintot keresett azzal, hogy ezt az ingatlanfejlesztési projektet megvalósította. Másrészt, az eladott telek másik felét is hasznosítják, újabb irodaház épül rajta, ami ugyancsak hatalmas adó-és járulékbevételt jelent az államnak. Nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy gazdasági szempontból ez többszörösen megtérülő beruházás volt” – írja a Ferencváros elnöke számításait a fenti képen is szemléltetve.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató