2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Szankciókat vetett ki Biden kormánya Oroszországra

Joe Biden amerikai elnök csütörtökön aláírta a rendeletet, amely új szankciókat vezet be Oroszország ellen. Több mint 30 személyt és szervezetet céloznak meg. A Fehér Ház emellett közel tucatnyi moszkvai diplomatát is kiutasított - írja az RT.com.

Szankciókkal bünteti Oroszországot az Egyesült Államok elleni kibertámadások, köztük a 2020-as amerikai elnökválasztásba történt beavatkozások miatt Joe Biden kormánya. Célzott szankciókat vezetnek be több mint harminc orosz entitás ellen, és tíz orosz állampolgárt utasítanak ki az Egyesült Államokból. 

Bidenék megtiltják az amerikai pénzügyi cégeknek, hogy rubel-alapú orosz kötvényekbe fektessenek. 

A Kreml következetesen tagadta, hogy megpróbált volna beleavatkozni a választásokba, amelyben Biden legyőzte Donald Trumpot. 

Joe Biden kedden telefonon tárgyalt Vlagyimir Putyinnal. Ebben már jelezte, hogy határozottan fog fellépni az amerikai érdekek védelmében. Ugyanakkor azt is felvetette, hogy a két elnök személyesen is találkozzon egy harmadik országban. Az oroszok bejelentették, hogy egyelőre nem lesz ilyen találkozó.

Dimitrij Peszkov korábban kijelentette: Az a tény, hogy a szankciókról valószínűleg tárgyalnak, semmiképpen sem segíti elő egy ilyen találkozó valószínűségét - ez egyértelműen kijelenthető" 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató