2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Újságírókra támadtak a megvadult migránsok Olaszországban

Két alkalommal ért támadás újságírókat az elmúlt héten Olaszországban, miközben a bevándorlók helyzetéről akartak anyagot gyűjteni. Lakásfoglaló illegális bevándorlókról készítettek riportot egy televíziós műsor szerkesztői, az önkényes lakásfoglaló azonban megütötte és összeharapdálta a tudósítót, egy másik újságírónő pedig kórházba került, miután vasláncokkal támadtak rá egy bűnbanda tagjai.

Lakásfoglaló illegális bevándorlókról készítettek anyagot egy televíziós műsor szerkesztői, mivel egyre gyakrabban fordulnak elő illegális ingatlanfoglalások Olaszországban. A forgatás alatt azonban a migránsok az újságírókra támadtak, a műsor egyik tudósítóját kórházba is kellett szállítani.

ÜTÖTT ÉS HARAPOTT A MEGVADULT MIGRÁNS

Az eset Monastier di Treviso-ban történt, egy kisvárosban, nem messze Velencétől. A stáb egy idős férfi otthonánál forgatott, amit elfoglalt egy nigériai bevándorló, miután a férfi idősotthonba költözött. Amikor az újságírók megérkeztek, a helyzet gyorsan elfajult, annyira, hogy a rend helyreállításához a rendőrség beavatkozására volt szükség.

Annak ellenére, hogy megérkeztek rendőrök, a bevándorló agresszívvá vált, és üvöltve rávetette magát az operatőrre, mindenféle trágár kifejezéseket kiáltva a stáb felé.

Megmutatom!

–fenyegetőzött a tudósítóhoz és az operatőrhöz fordulva, majd arcon ütötte egy iPaddel az operatőrt, letépte a szemüvegét és meg is harapta a karját. A támadás után fognyomok és egy nagy vérömleny maradt az operatőr karján. A támadás végén az illegális bevándorló, akit 2020 augusztusában már kiutasítottak Olaszországból, visszatért abba a házba, amelyet illegálisan megszállt, mintha mi sem történt volna.

VASLÁNCOKKAL AKARTÁK MEGÖLNI AZ ÚJSÁGÍRÓNŐT

Egy másik, erőszakos eset is történt az olaszországi Cuneóban, ahol egy újságírót két dél-amerikai bevándorló vasláncokkal támadott meg, miközben anyagot gyűjtött egy bandaháborúról szóló cikkhez. A nehéz vaslánccal felfegyverkezve a bevándorlók először megütötték az újságírót és a csapatát kísérő biztonsági embereket, majd az autó felé rohantak, amelyben az újságíró menedéket keresett. Egyikük betörte az ablakokat, és miközben kubai társa próbálta kihúzni az autóból az újságírónőt, az ablakok szilánkjai megsértették. Később számtalan karcolásról és zúzódásról számolt be.

Öld meg, öld meg

–kiáltották a vadállatként viselkedő bevándorlók az újságíróra mutogatva. Az újságíró nőt kórházba vitték kezelésre, aki 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el. A biztonsági emberek is néhány zúzódással menekültek el a helyszínről.

Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató