2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Biztonságiak próbálnak bejutni a Dunaferrbe, nagy a rendőri készültség Dunaújvárosban

24.hu azt írja: hatalmas a rendőrségi készültség Dunaújvárosban, a Vasmű környékén péntek este. A pletykák szerint az ukrán tulajdonosok próbáltak bejutni, miközben bentről a dolgozókat nem engedték ki. A dunaujvaros.com arról ír, szintén észlelték a hatalmas rendőri készültséget. A lap nem hivatalos információi szerint a Dunaferr társaságcsoport tulajdonlása miatti jogvita eszkalálódott ma délután. A rendőri készültséget a város bevezető útjain és a Vasmű téri főkapunál észlelték.

Pintér Tamás polgármester azt mondta a 24.hu-nak, hogy valóban körülbelül ötven, biztonságinak tűnő személy próbál bejutni a gyárba. Őket a rendőrök ellenőrizni kezdték, a város több bevezető útján torlódás alakult ki emiatt. Több biztonsági ember így is eljutott a vasműhöz, ahol megpróbáltak bejutni a gyárba, de ott is hatalmas a rendőri készültség.

A polgármester szerint ők is a gyártól tudnak a személyek érkezéséről, akik Budapestről mentek Dunaújvárosba. Korábban a Dunaferr kiadott egy közleményt, amelyben arról írtak, hogy ukrán agresszorok próbálták törvénytelenül megszerezni a gyár vagyontárgyait, a polgármester szerint a pletyka most is ugyanez. 

A háttérben az a vita állhat, ami az ISD Dunaferr Zrt. orosz és ukrán tulajdonosai között feszül.

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató