2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Orbán Viktor: Hamarosan többen lesznek a védettek, mint akik nem azok

Az óvatosság és a fokozatosság miatt mennek először, április 19-én csak az óvodások és az általános iskolák alsós diákjai vissza az iskolába – monda Orbán Viktor pénteken reggel a Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában.

3 millió 145 ezer a beoltottak száma, 1 millió 300 ezer második oltás, 241 honfitársunkat elveszítettük, 9459 a kórházban kezeltek száma, 1117 ember van lélegeztetőgépen - mondta Orbán Viktor.

Nyáron megnézték az első konzultáció eredményeként, hogy az emberek az iskolákat akarják utoljára bezárni, először kinyitni. Az iskolát mindig nehéz újraindítani, mert a gyerekét mindig jobban félti az ember. A döntésben szerepet játszott bölcsődei ellátás, az elmúlt 10 napban megnőtt a gyermekükeket bölcsődébe vivők száma.

A kórházi adatokat is megvizsgálták az újranyitás érdekében. “27, 14 év alatti gyermek van jelenleg kórházban, ketten lélegeztetőgépen, ez is kettővel több, mint kellene” - mondta Orbán Viktor.

Azért döntöttek az alsó tagozat megnyitása mellett, mert itt nincs osztálybontás, az igazgatók pedig dönthetnek egyéni kérésekről. Orbán Viktor szerint nem jelentkezett annyi pedagógus oltásra, mint ő várta.

3 millió 145 ezer a beoltottak száma, 1 millió 300 ezer második oltás, 241 honfitársunkat elveszítettük, 9459 a kórházban kezeltek száma, 1117 ember van lélegeztetőgépen- ismertette a friss járványügyi adatokat a miniszterelnök.

Orbán Viktor elárulta, hogy a Janssen vakcinát olyan alaposan fogja a magyar hatóság, mint a keleti vakcinákat. A külügyminiszterrel együtt azon dolgoznak, hogy kínai vakcinával tudják pótolni a kiesett oltóanyagot. “Május végére-június elejére kint leszünk a vízből” - mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a nyolcmillió beoltható felnőtt magyarból 3 millió 145 ezer embert már beoltottak, és hamarosan további 742 ezerember megkapja a vakcinát.

– Közel vagyunk, hogy a beoltható emberek felét beoltsák, és akkor többen lesznek védettek, mint akik nem azok

– hangsúlyozta a kormányfő.

 

Forrás: Magyar Nemzet

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató