2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Cseh Katalin megint felnyomta Magyarországot az Európai Bizottságnál

CS1K büszke a tettére.

Ezt írja a momentumos hazaáruló a közösségi oldalán:

Levelet küldtem Josep Borrellnek, az Európai Bizottság alelnökének, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjének a Fudan kínai egyetem budapesti kampuszával kapcsolatban. Az egyetemnek az Orbán-kormány több mint 100 milliárd forintot biztosítana közvetlenül, míg a maradék összeg, nagyjából 440 milliárd forint kínai hitel lenne.
A Fudan azonban nemcsak egy kínai egyetem, hanem – mint minden külföldön működő kínai állami intézmény – a kínai politikai befolyásszerzés fontos eszköze is lehet, miközben az egyetem chartájában a gondolatszabadságról és kutatási szabadságról szóló részeket a Kínai Kommunista Párt iránti hűség kinyilvánításával helyettesítették. Ráadásul amíg a magánegyetemként működő CEU-t elüldözte a kormány, addig a kínai egyetemet milliárdokkal támogatják.
 
Az alábbi kérdésekre várom a választ Josep Borrelltől:
 
- Tervezi-e az Európai Bizottság, hogy iránymutatást ad ki a tagállamok számára azzal kapcsolatban, hogy miként küzdhetnek a harmadik országokból érkező, esetleges befolyásolási kísérleteket szemben?
- Tervezi-e az Európai Bizottság a harmadik országból érkező szervezetek és intézmények nyomon követését olyan szempontból, hogy ezek a szervezetek, intézmények veszélyeztetik-e az EU külpolitikai célkitűzéseit?
- Végül arra kértem a külügyi főképviselőt, hogy tájékoztasson arról, hogyan próbálja kezelni az Európai Bizottság azt a helyzetet, amikor az intézmény küldő országáról tudni lehet, hogy az európai demokráciák gyengítésére törekszik?
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató