2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

“Sajnálom, hogy nem tudtam megölni mindkettőt” - meleg párt késelt egy szír dzsihadista Németországban

A 21 éves szíriai menekültnek jelenleg a tárgyalása zajlik Németországban gyilkosság, gyilkossági kísérlet és súlyos testi sértés elkövetésének vádjával. Az illegális bevándorló a nyílt utcán, konyhakéssel egy járókelőt leszúrt, annak a párját pedig súlyosan megsebesítette. 

A gyanúsított, Abdullah AHH 2015-ben érkezett Németországba Aleppóból, és a szövetségi hatóságok kísérő nélküli kiskorúként politikai menedékjogot ítéltek meg számára. Az illegális bevándorló azonban fokozatosan radikalizálódott és nyugat- illetve keresztényellenes dzsihadista propaganda támogatója lett. Ezért 2017-ben letartóztatták, a német rendőri erők a közrendet veszélyeztető személynek minősítették, és börtönbüntetésre ítélték, ahonnan 2020 szeptemberében szabadult. Majd kevesebb mint egy hónappal később, megkéselte egy meleg pár mindkét tagját Drezdában.

bűncselekményt a 21 éves dzsihadista migráns Drezdában egy mellékutcában követte el. A nyomozók szerint a férfi konyhakéssel hátulról leszúrta a kéz a kézben sétáló két férfit, majd leütötte az egyiküket. Az 55 éves Thomas L.-t megölte, a másik, 53 éves férfit súlyosan megsebesítette. A bűncselekmény elkövetése után három héttel letartóztatták a migránst, aki elmondta az igazságügyi pszichológusoknak, hogy azért támadta meg a két férfit, mert homoszexuálisnak tűntek, és ezzel “súlyos bűnt követtek el”. A két férfi turista volt, akik Észak-Rajna-Vesztfália tartományból, Németország nyugati részéről érkeztek Drezdába.

Ugyanennek a pszichológus csoportnak a szír menekült beismerte bűnösségét, és azt is kijelentette, “sajnálom, hogy nem tudtam megölni mindkettőt.” A csoport az ügyészségnek azonnal jelezte a vádlott ezen kijelentéseit, ami bizonyítja a 21 éves migráns bűnösségét. Az illegális bevándorló ügyvédei azzal érveltek, hogy ezen kijelentések bizonyítják a migráns beszámíthatatlanságát. És mivel nem tudja mit cselekszik, ezért teljes felelősségre nem vonható. Abdullah AHH ügyvédei szerint a fiatalkorúak büntető törvényei és nem a rendes büntető törvénykönyv alapján kellene őt elítélni.

A tény, hogy a vétkes menekültet már dzsihadista propaganda terjesztése miatt korábban letartóztatták, és a rendfenntartók jól ismerték már jóval a drezdai bűncselekmény elkövetése előtt, felháborította a német közvéleményt. A hatóságok folyamatosan figyelemmel kísérték Abdullah AHH-t a 2020-as szabadon bocsátásának napjától kezdve. De kijelentették, hogy a fiút  semmiképpen sem lehet kitoloncolni Németországból, mivel szíriai, vagyis a származási országában veszélyben lehet a gyilkos migráns élete a polgárháború következtében.

Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató