2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Sváby Bandi megalázta a moslékot: igenis hatásos a kínai vakcina!

Kivizsgáltatta magát Sváby András miután megkapta a Sinopharm-vakcina mindkét adagját. A tévés nem csak arra volt kíváncsi, hogy termelődött-e ellenanyag a vérében, hanem arra is, hogy kifejlődött-e benne sejtes védekezés az eredeti kínai vírussal és az Európában legelterjedtebb, brit mutációval szemben. Az oltóanyagok hatékonyságát Szerbiában is megmérték, ott is megnyugtatóak az eredmények.

Kivizsgáltatta magát Sváby András miután megkapta a Sinopharm-vakcina mindkét adagját. A tévés nem csak arra volt kíváncsi, hogy termelődött-e ellenanyag a vérében, hanem arra is, hogy kifejlődött-e benne sejtes védekezés az eredeti kínai vírussal és az Európában legelterjedtebb, brit mutációval szemben. Az oltóanyagok hatékonyságát Szerbiában is megmérték, ott is megnyugtatóak az eredmények. Több olyan hír is felmerült a kínai vakcina kapcsán, hogy elkellhet egy harmadik oltás is a teljes védettség eléréséhez. Ennek járt most a végére Sváby András, akit szintén a Sinopharm-vakcinával oltottak be, és már a második adagot is megkapta. A népszerű tévés úgy döntött, egy magánklinikán kivizsgáltatja, mi történt a szervezetében a második dózis beadása után.

Az atv.hu beszámolója szerint nem csak arra volt kíváncsi, hogy termelődött-e ellenanyag a vérében, hanem arra is, hogy kifejlődött-e benne sejtes védekezés az eredeti kínai vírussal és az Európában legelterjedtebb, brit mutációval szemben. A vizsgálatok szerint Svábynak megfelelőnél több ellenanyag termelődött a vérében. Mind az eredeti vuhani, mind a brit mutáns koronavírus Magyarországon izolált változataival szemben jelentős gátló hatást mutatott a vizsgálat.

Én tehát vélhetően megnyugodhatok, nálam valószínű, hogy nagyon jól működik a szer – mondta a műsorvezető. Hozzátette, a legfontosabb, hogy mindenki fogadja el azt az oltást, amihez most hozzá tud jutni. Nagyon fontos, hogy elfogadjuk, hogy az oltás megléte nem jelent azonnali védettséget. Az általános nyitástól, vagy állami könnyítésektől függetlenül az oltástól számított három hétig extrém módon kell tartani a szabályokat, jobb nem menni emberek közé. Ha már megvan az oltás, az azonnali fellélegzéssel, kár elszúrni a lassan kialakuló védettséget.

Forrás: ATV, PS

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató