2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Itt a dráma: Dobrev 2 hét múlva bejelenti, hogy ő lesz a DK miniszterelnök-jelöltje

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője elmondta, hogy hihetetlen mennyiségű megkeresés érkezik hozzá ezzel kapcsolatban, de szerinte fontos megérteni, hogy ez egy olyan nemes feladat, amivel kapcsolatban nem szabad elhamarkodottan dönteni.

Dobrev Klára az ATV Egyenes beszéd című műsorában a veszélyhelyzet meghosszabbításával kapcsolatban rámutatott, hogy a kormányzat a járvány "leple alatt" olyanokat tett, amiknek semmi köze a járvány kezeléséhez. A DK politikusa felidézett egy korábbi felmérést, amely szerint vannak olyanok, akik nem tudják, hányan haltak meg Magyarországon a koronavírus miatt - miközben ezek az adatok drámaiak.

Előválasztás, miniszterelnök-jelölt

Arra a kérdésre, hogy a veszélyhelyzet meghosszabbítása hogyan érintené az ellenzéki előválasztást, a politikus azt mondta: az előválasztástól mintha félne a Fidesz, ugyanis már egyes fideszes polgármesterek is ez ellen szólalnak fel.

Arra a kérdésre, hogy ő lesz-e a DK miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára úgy válaszolt: hihetetlen mennyiségű megkeresést kap ezzel kapcsolatban, és benne is egyre inkább érik az, hogy ezt a döntést meg kell hozni. Ugyanakkor szerinte azt meg kell értenie mindenkinek, hogy ez egy olyan nemes feladat, hogy az ezzel kapcsolatos döntést nem szabad elhamarkodottan meghozni, csak azért, mert valakinek erre ambíciója van.

Úgy fogalmazott: egy ország tisztességes vezetéséhez egy nagyon megfontolt embernek kell lenni, erre a pozícióra olyanok kellenek, akik érzik magukban az erőt és az elhivatottságot.

Dobrev Klára a műsorvezetőtől azt kérte, 2-3 hét múlva tegye fel neki újra ezt a kérdést.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató