2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Kurd és csecsen bűnbandák csaptak össze Belgiumban. gépfegyverekkel kergették egymást - Videók

Alaposan rájár a belgákra a rúd, a koronavírus elleni küzdelem alatt összeomlott az egészségügy, és a belbiztonsági helyzet sem túl biztató már évek óta. Az erdély.ma portál számolt be arról a két eseményről, ami napok óta borzolja a kedélyeket.  A Belgium flamand részén történt incidensről felvétel is készült. A videón az látszik,   hogy bevándorlók fenyegetnek meg egy tizenéves flamand lányt, a hétvégén pedig komoly összetűzés volt csecsen és kurd bűnbandák között. A helyzet annyira elfajult, hogy a fiatal férfiak nehézfegyverekkel lőtték egymást a belga városban, egy ember meghalt, ketten megsebesültek, és csaknem harminc embert tartóztattak le.

Az első eseményről készült felvételt Sam Van Rooy, a Vlaams Belang, a Flamand Érdek pártjának képviselője osztotta meg a Twitteren.

A felvételen jól látható, hogy bevándorló háttérrel rendelkező fiatalok egy csoportja flamand fiatalokat vesz üldözőbe. Mivel a migránsok hiába kértek cigarettát a flamandoktól, dühbe gurultak. A verekedéssé fajult szóváltásnak a rendőrség vetett véget.

A legundorítóbb ebben az egészben még csak nem is az, hogy ezek a kamaszok ilyen cselekedetre hajlamosak, hanem a média és a politika reakciója

– válaszolta egy járókelő a felvételt kommentálva.

Képzeljük csak el, hogy egy csoport fehér tizenéves a várost járja, bevándorlókat támad meg és közben azt ordítja, hogy „ez a mi városunk”. Rögtön rendkívüli ülést tartanának és sajtótájékoztatók sora ítélné el a kialakult helyzetet 

– tette hozzá.  Közben a hétvégén súlyos összecsapás volt két, főleg fiatal férfiakból álló – csoport között Liège Droixhe nevű kerületében, az incidensben csecsen és kurd fiatalok nehézfegyverekkel lőtték egymást. Egy ember meghalt, ketten megsebesültek, csaknem harminc embert tartóztattak le. A közösségi médiában több olyan videó kering, amelyekben a lövések egyértelműen kivehetők.  Az erőszakot egy előző napi konfliktus válthatta ki, amelynek oka még nem ismert. A szombati összecsapás alaposan felbolygatta az ott élők nyugalmát, hiszen több mint száz rendfenntartó érkezett a helyszínre és zárta le a környéket. Az autók ellenőrzésekor több fegyvert találtak, közöttük egy Kalasnyikovot is. A rendőrség  végül huszonnyolc embert tartóztatott le, mindegyikük csecsen származású és közülük többen már ismertek a nyomozóhatóságok előtt.  A közösségi médiában az a hír terjed, hogy a leszámolásnak nincs vége.

Forrás: Erdely.ma, PS

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató