2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Magánzárkába kerül egy kanadai férfi, mert ellenezte lánya nemváltó műtétjét

Elzárásra ítélt egy kanadai férfit a bíróság, mert ellenezte lánya nemátalakító műtétjét. A férfinek jogi képviselői korábban azt igérték, hogy ha bűnösnek vallja magát, felfüggesztett büntetést kap majd, a bíró azonban végül meggondolta magát és huszonhárom óra magánzárkában letöltendő büntetésre változtatta az ítéletet.

Robert Bauman főbíró és Barbara Fisher bíró döntése úgy szólt, hogy az, hogy az apa nem hajlandó elfogadni tinédzser lányának döntéseit problémás, és a visszafordíthatatlan transzgender kezelés nem támogatásával a gyermeknek jelentős fájdalmat okozott, ami törést hozott az egyébként szeretetteljes szülő-gyermek kapcsolatban, ez pedig nem szolgálja a gyermek érdekeit – írták, és megtiltották, hogy az ügy kapcsán a férfi a sajtónak nyilatkozatot tegyen. A bíróság azt is elrendelte, hogy az apa biológiai lányára ezek után csak férfi névmásokat használjon. Ennek a férfi azonban nem tett eleget.

A férfit ezután letartóztatták, és a koronavírus-rendelkezések miatt szokatlanul hosszú ideig, 45 napon át tartották előzetes letartóztatásban, ahol napi 23 órát kénytelen magánzárkában tölteni. A tárgyalást eredetileg április 12-re tűzték ki, végül 13-ra halasztották és a bíró április 16-án hirdetett ítéletet. A bíró azonban nem találta elég szigorú büntetésnek a vádalkuban foglalt 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetést, és azt letöltendőre változtatta, hogy állítása szerint ezzel megvédje az igazságszolgáltatás erejét. Az ügy kapcsán több keresztény blogger kezdett gyűjtésbe és imaláncba, hogy szolidaritását fejezze ki a lelkiismereti fogollyal szemben – írja a Mandiner.

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató