2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Gyurcsány blogja veri szét az ellenzéket, mert Dobrev nem népszerű jelölt

Gyurcsány kiskutyái balhéznak, mert Dobrev nem népszerű

Ez egy ócska és szélsőséges támadás volt Dobrev Klára védelmében – nyilatkozta az eset kapcsán Hann Endre, a Medián vezérigazgatója a Klubrádiónak.

A Nyugati Fény nevű minősíthetetlen DK-s szennyoldal egyik cikkében azt állítja, hogy a Medián áprilisi kutatási eredménye, amely az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek kedveltségéről szólt, manipulált. A lap kijelentette, hogy a közvélemény-kutató alulmérte a DK-s Dobrev Klára népszerűségét – adta hírül a Klubrádió. 

Ne dőlj be! Újabb félrevezető, manipulált közvélemény-kutatással támad a Medián”

– állítja a Nyugati Fény cikke.

A Nyugati Fény írásában személyeskedő hangnemben reagált a közvélemény-kutató legutóbbi felmérésére, mely szerint a jobbikos Jakab Péter a legnépszerűbb, míg Dobrev Klára korábbi helyezéséhez képest egy hellyel rosszabb, negyedik helyre került a népszerűségi listán.

Baráti tűz zúdult a baloldali elemzőre

Hann Endre, aki a felmérést a HVG megbízásából készítette, a Klubrádiónak elmondta: „egyszerre tartja szórakoztatónak és elszomorítónak, ha »pártlapok mennek neki« közvélemény-kutatásnak, vagy azt, amikor valamely párt megkérdőjelezi egy-egy közvélemény-kutatás eredményét, jellemzően akkor, amikor az az adott párt számára kedvezőtlen eredményeket hozott”.

Hann megjegyezte, hogy nem a személyét ért támadás zavarja igazán, hanem a cikk hangvétele.

„Az írás ráadásul egy olyan orgánumtól jön, amelyik az ellenzéki összefogásban részt vevő párthoz köthető. De ez a hangvétel a legócskább, szélsőséges orgánumok sajátja, amelyek egész máshonnan, a kormányoldalról támadják az ellenzékhez sorolható orgánumokat, elemzőket. Ezt visszautasítom” – mondta a Klubrádióban. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató