2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Orbán is inna már egy sört a teraszon: bejelentette a nyitás következő lépéseit ✍︎

Már az interjú előtt megosztott egy videót Orbán Viktor, amiből kiderült, hogy három és félmillió embert beoltottak Magyarországon. Milyen újdonságokat jelent még be a nyitásról? A Kossuth Rádióban ad interjút a miniszterelnök. Kövesse velünk élőben!

Nem várta meg Orbán Viktor a fél nyolc után kezdődő interjút, negyed nyolc után közzétett egy videót Facebook-oldalán.

„Három és félmillió honfitársunk beoltva. Újraindítjuk Magyarországot” – szerepel a megoszott imázsvideóval, amit itt tud megnézni:

 

 

A WHO európai vezetőjével találkozott csütörtökön Orbán. Izgalmas beszélgetés volt a miniszterelnök szerint, inkább a pozitívumokról volt szó.

A nyitást nem a WHO véleményétől tették függővé, hanem saját menetrendük van. Reggel az operatív törzs ülésén hangzott el, hogy 3,5 millió embert már beoltottak.

Nyithatnak a teraszok, a kijárási tilalom szombattól 11 órakor lép csak életbe.

4 millió oltottnál megnyitják a szolgáltatásokat a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek

Orbán már az újraindítás következő lépésén gondolkodik. 4 millió oltottnál megnyitják a szolgáltatásokat a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek. Ez várhatóan jövő szerdán-csütörtökön lesz.

Nyitnak a színházak, cirkuszok, mozik, állatkertek, játszóházak, fitnesztermek, könyvtárak és a sportesemények. Kinyithatnak a szállodák és az éttermek belső terei is, de csak azok számára akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

 

A nyitásban saját ütemezéssel haladnak. 3,5 milliónál több beoltott van, a teraszok nyithatnak, "rám is vár egy korsó sör a teraszomon", alig várja már. Egy-két szabály megváltozott. A teraszok este fél 10-ig lehetnek nyitva, több idő kell a hazaéréshez, szombattól 11-kor kezd a kijárási tilalom.

Orbán már azon gondolkodik hogy jövő hét közepén meglesz a 4 millió oltott. Megvan a következő lépés. Mindig a rádióban jelenti be azokat. 4 millió oltottnál - szerda - csütörtök - megnyitják a szolgáltatások széles körét azoknak, akiknek védettségi igazolványuk.

A következő szolgáltatások nyílnak:

 

 

látogathatók lesznek a színházak, tánc és zeneművészeti események, a mozik, fitnesstermek, uszodák, jégpályák, állatkert, kalandpark, vidámpark, játszóház, sportpályák, és ezen túl kinyithatnak a szállodák (ide is a védettségi igazolvánnyal lehet menni), az éttermek belső terei is, szintén a védettek számára.

Az ellenzék valószínűleg megint nem szavazza meg a veszélyhelyzet hosszabbítását - veti fel Nagy Katalin. Orbán azt mondja, hogy az oltás fontos, 4 millió oltott is még csak 50 százalék, 500 ezer ember átesett a betegségen, tehát a lakosság több mint fele védett lesz, de még mindig sokan nem védettek. Orbán továbbra is regisztrációra buzdít, azt mondta, már "szolgáltatás van", lehet időpontot kérni az oltásra. Fontos, hogy az oltás pártján maradjunk, az oltásellenesek hangját túlkiabáljuk, mert az erős. Az egész ellenzék ide tartozik, most egy másik ravaszkodás tanúi. Most azt mondják, hogy kétségek vannak afelől, hogy hatékonyak-e a vakcinák. Orbán azt mondja, 1 százalék körüli a visszabetegedés aránya, minden vakcina hatékony. Pár hét alatt meg lehet duplázni az eddig beoltottak számát. Május közepén előállhat az a helyzet, hogy mindenki be lesz oltva, aki regisztrált. De vakcinánk lesz, indul egy akció, hogy a világ bármely pontjáról jöhetnek a magyarok és megkapják a vakcinát.

A 16-18 éves kor közöttiek olthatóságáról meghallgatta az egészségügyi minisztert .Ma az az álláspont, hogy a 16-18 közöttiek beolthatóak Pfizerrel.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató