2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Gődényhez és társaihoz került az első Laposföld-díj

A Szkeptikus Társaság szerint ők tették a legtöbbet a tudomány és a józan ész társadalmi elfogadottsága ellen.

Gazdára talált a Szkeptikus Társaság első Laposföld-díja: a társaság pénteki közleménye szerint a díjat az Orvosok a Tisztánlátásért csoport “prominensei”, Gődény György, Lenkei Gábor, Pócs Alfréd és Tamasi József nyerték el.

A Szkeptikus Társaság azokat díjazta, akik, mint írják,

a legtöbbet tették a tudomány és a józan ész társadalmi elfogadottsága ellen”.

A mezőny igen erős volt. A jelöltek mellett a társaság indoklása olvasható:

  • Gődény György, Lenkei Gábor, Pócs Alfréd és Tamasi József, “a koronavírus-járvány ideje alatt széles körben kifejtett tudományellenes és népbutító tevékenységükért”,
  • Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter, a Magyarságkutató Intézet és Baltavári Tamás író-rendező, a Történelmi Animációs Egyesület elnöke, “a pozsonyi csatáról készült történelemhamisító, tárgyi tévedésekkel tűzdelt, alacsony színvonalú végtermék elkészítéséért”,
  • Szendi Gábor, “a tudomány megállapításainak következetes félremagyarázásáért",
  • Schobert Norbi, illetve “A nemzet biokémikusa”, a “fáradhatatlan önképző és nép(félre)nevelő tevékenységéért”,
  • Varga “C-peptid” Gábor, “a Covid világjárvány idején promotált csodatévő termékei révén a Gazdasági Versenyhivatallal folytatott hősies küzdelméért”.

Laposföld-díj nyertesei egy kétkörös online kiválasztási folyamatból kerültek ki győztesen, ahol a nagyközönség jelölhetett és szavazhatott. A voksok alapján az első helyet a Gődény-Lenkei-Tamasi-Pócs négyes, az „Orvosok a tisztánlátásért” szervezet prominensei érdemelték ki. A második legtöbb szavazatot Kásler Miklós miniszter, a Magyarságkutató Intézet, valamint Baltavári Tamás író-rendező, a Történelmi Animációs Egyesület elnöke kapta.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató