2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Itália: Migránsok késelték meg a pizzafutárt, aki egy lány védelmére kelt

„A pártevezők közül egyedül Salvini hívott fel és gyógyulást kívánt. Ha fordítva történt volna, vagyis az áldozat bevándorló lett volna, és olasz a támadó, bizonyára több hírcsatorna és politikus keresett volna meg", nyilatkozta a sértett az Il Giornale lapnak.

"Nem érzem magam hősnek, csak egy lányt próbáltam megvédeni", nyilatkozta az il Giornale-nak Michele Dal Forno, a 21 éves pizzafutár, akit két illegális bevándorló támadott meg, amikor egy lány segítségére sietett.


 A 21 éves Michele Dal Forno épp dolgozott szülővárosában, Veronában, amikor észrevette, hogy egy lány bajba kerülhetett.

"Este fél nyolc körül történt. Éppen visszamentem a robogómhoz, amikor megláttam az esetet, ami egyáltalán nem tetszett. Egy lányt, akit látásból ismerek, két fiú vett körül. Féltem, hogy bajba került, ezért átmentem és megkérdeztem, hogy mi történik, majd amikor egy méteres közelségbe kerültem, az egyik fiú egy éles csapással arcon vágott. Először azt hittem, hogy ütésről van szó, nem gondoltam az arcszúrásra. Kicsivel később viszont rájöttem, hogy elvágta az arcom, amikor éreztem, hogy lecsorog a vér", számolt be a támadásról a pizzafutár.
 
"Nem tehettem úgy, mintha semmi sem történt volna, ha valami történik vele, nem tudtam volna magamnak megbocsátani", tette hozzá.
 
A két kiskorú illegális bevándorló közül az egyik, akivel vitatkozott, tizenhat éves, és nem ismeretlen a hatóságok előtt.
A pizza futár kiemelte, hogy a seb számára azt jelenti,"hogy valami nincs rendben a társadalmunkkal. Nem normális, hogy két gyerek késekkel felfegyverkezve jár körül a városban. Hol vannak a családok? És az intézmények?"
 
Michele Dal Fornot Matteo Salvini is megkereste, akinek elmondta, hogy hogy érzi magát és "együtt okoskodtunk a velem történt őrültség miatt. Más pártok vezetői nem hívtak fel, hogy érdeklődjenek az egészségem felől".
 
Arra kérdésre, hogy szerinte miért nem volt akkora visszhangja az esetnek, a fiatal azt mondta hogy "talán azért, mert a támadóm nem olasz származású volt, ha az áldozat illegális bevándorló lett volna, bizonyára többen kerestek volna meg.
 
Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató