2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Besz@rás: A jobbikos Szilágyi LMP-s színekben indul

A baloldali politikusokra évek óta jellemző, hogy ahogyan a madár ágról ágra, ők pártról pártra szállnak. Így történhetett, hogy a jobbikos Szilágyi György, annak ellenére, hogy korábban nem volt épp túl jó véleménnyel az LMP-ről, most mégis a párt színeiben indul országgyűlési jelöltként. Pedig hol “belvárosi úri fiúk gyülekezetének” tartotta a párttagokat, hol az SZDSZ-t, és egy „bizonyos állam” gyarmatosítási törekvéseit látta az LMP mögött.

Az LMP Budapest 14-es számú választókerületében Szilágyi Györgyöt támogatja az előválasztáson

– derül ki Schmuck Erzsébet szombat délelőtti bejegyzéséből – szúrta ki a Mandiner.

A párt annak ellenére is Szilágyi mellett van, hogy a politikus korábban éles kritikát fogalmazott meg velük kapcsolatban. 2011 körül például azt még úgy vélte a jobbikos politikus, hogy az LMP mögött az SZDSZ, valamint egy “bizonyos állam” törekvései állnak, de a “belvárosi úri fiúk gyülekezetének” is nevezte őket. Úgy fogalmazott akkor Szilágyi, hogy:

ebből az LMP-ből, ebből a belvárosi úri fiúk gyülekezetéből, soha nem lehet meghatározó tényező a politikában.

Ennek ellenére a Jobbik 2017-ben már koalícióra szeretett volna lépni a párttal, Schmuck Erzsébet szombati bejegyzéséből pedig kiderül: az LMP beáll korábbi kritikusa mögé, és „Budapest 14-es számú választókerületében, a Jobbik képviselőjét, Szilágyi Györgyöt támogatja az előválasztáson.” 

Tulajdonképpen nincs itt semmi meglepő, a baloldali pártok politikusai úgy váltogatják napról-napra a nézeteiket, mint más az alsóneműt.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató