2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Jakab felmutatott egy piros lapot Orbánnak, és megfenyegette, hogy lecsukatja

„Még egy ilyen gyáva alakot mint ön, még nem láttam. Férfi ön?” – kezdte parlamenti felszólalását az azonnali kérdések órájában Jakab Péter, a Jobbik elnöke. Az ülés vezetője ezen a ponton elvette a szót Jakabtól, mert szerinte ez személyeskedés, aztán folytathatta Jakab.

Jakab arról beszélt, hogy világviszonylatban nagyon rosszul állunk a halálozási mutatókban, meghalt 26 ezer magyar, „itt lenne az ideje, hogy férfiasan vállalja a felelősséget, de ön mindig másra mutogat” – mondta Orbánnak Jakab. „Haverok meg foci, csak ez számít, ugye? – kérdezte. Szerinte Orbán a közrádióban arról beszél, hogy a magyar válogatott edzőjének mi a dolga, ahelyett, hogy arról beszélne, neki mi a dolga. Vonuljon le a pályáról – kérte Orbántól Jakab.

Orbán az elmúlt 24 óra járványügyi adataival kezdte válaszát. Majd azt mondta, hogy reményei szerint hamarosan elérjük a négymillió beoltottat. Orbán szerint a halál komoly dolog, komolyan kell róla beszélni. A Jobbik frakcióvezetője azonban ”faragatlan és nyegle„ stílusban beszél, ezt visszautasítjuk – mondta ORbán. Az elhunytak hozzátartozóival együttérzünk – tette hozzá.

”Vállalja a felelősséget„ – replikázott Jakab. ”A világon egyedülálló módon Magyarország teltházas focimeccset rendez. Ön megbukott, hogy mondjam, hogy megértse – majd felmutatott a miniszterelnöknek egy fociban használt piros lapot. „Jövőre ön mehet az öltözőbe, lesz rajta rács is” – tette hozzá a Jobbik elnöke.

Orbán a halálozások számáról azt mondta, hogy Magyarország az európai átlag alatt van, az ellenzék szerinte igazságtalanul támadja a járványkezelést. Orbán szerint az ellenzék oltásellenes, lebeszélik az embereket az oltás felvételéről. Aki nem veszi fel az oltást, és emiatt meghal, az önök felelőssége, az önök lelkén emberéletek száradnak – mondta Orbán.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató