2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

"Elmeroggyant Gyurcsány, hiteltelen személyek, politikai hullák" - így írtak a DK-ról a jobbikosok

Az a Jakab Péter, aki 2014-ben még hányingerkeltőnek, önmagát szembeköpő pártnak tartotta a Demokratikus Koalíciót, ma már bármilyen politikai csapatépítő táborban elsőként összesátorozik Gyurcsány Ferenccel. Pedig ő, és különösen a Jobbikból élő Balczó család – az alelnök fater és újságírócska fia – vállvetve nyafogtak pár éve a DK ellen a Jobbik pártfelületein.

„Demokratikus Koalíció: a demokraták legújabb formációja élén az elmeroggyant Gyurcsánnyal. A csapatban olyan emberekkel, mint az SZDSZ-nél már említett Bauerrel és Eörsivel. A kör bezárult. Ha ők a demokraták, akkor a legnagyobb büszkeséggel jelenthetjük ki, hogy mi egészen biztosan nem vagyunk azok” - döfte mélyen a kommunikációs tőrt a Szemlőhegyi Szemkilövető szívébe Balczó Mátyás egy véleménycikkben a Barikád nevű jobbikos pártlapban, 2012 elején.

Balczó Mátyás

Balczó apuka, azaz Zoltán sem irtózott kevésbé Gyurcsány Ferenctől, 2010-ben ugyanabban a lapban így írt:

„...megdöbbenéssel hallgathatja a híreket az a huszonéves fiatalember is, akit a 2006-os tüntetések után ártatlanul ítéltek el a néhány perces bírósági eljárása után, és akit 2011-ig pártfogó felügyelet alá helyeztek (…) miközben Gyurcsány Ferenc szabadlábon és büszkén megalakíthatja az MSZP Demokratikus Koalíció nevű új platformját.”

"Salak a felszínen" címmel írtak külön cikket is, szintén róluk 2010-ben: „Új színfolt a politikai palettán: Demokratikus Koalíció. Egyelőre az MSZP platformja, az SZDSZ írmagjának szellemi örököse, Gyurcsány Ferenc visszatérésének az eszköze.” Így folytatták: „A Szent István parkban felállított sátorban több százan gyűltek össze, köztük neokonbolsi politikusok, jelenlegi és volt országgyűlési képviselők: Vojnik Mária, Csiha Judit, Kolber István, Ficsor Adám, Szabó Zoltán, Arató Gergely, Avarkeszi Dezső, Varjú (sic!)  László”. Sőt: „A rendezvényen >>közéleti személyiségek<<, krónikus médiahazudozók is megjelentek, köztük Vágó István >>antifasiszta<< hazudozó, Farkasházy Tivadar Heti Hetes-es nemzetgyalázó (…) Ott volt Bauer Tamás, aki a legkeményebb gyurcsányi időkben is a még nagyobb megszorításokért szállt síkra és Iványi Gábor, aki állítólag lelkész, de főfoglalkozásban magyarokat gyűlöl és pénzeltüntető hajléktalanszállót üzemeltet a főváros egyik legszegényebb utcájában. A börtön helyett a parlamentben üldögélő Gyurcsány Ferenc az MSZP elnökségének október 5-i ülésén jelentette be platformalapítási szándékát.”

Nem álltak le itt a jobbikos újságcsinálók, tudták fokozni:  

„Ami az egész Gyurcsányos platformosdiban megnyugtató: olyan hiteltelen személyek, politikai hullák állnak a kezdeményezés mögött és támogatják azt, akik többszörösen lejáratódtak, odakozmálódtak és néhányuk mára valóban csak a hazudozásból és rettegésből képes élni.”

2013-ra, amikor a DK már betiltatta volna a komplett Jobbikot, így aggódtak. „A Demokratikus Koalíció tavaly november 27-én követelte Polt Péter legfőbb ügyésztől, hogy kezdeményezze a Jobbik betiltását. A DK alelnöke, Molnár Csaba - aki négy párttársával, Varjú Lászlóval, Kolber Istvánnal, Szűcs Erikával és Vadai Ágnessel együtt sárga csillaggal a mellén jelent meg sajtótájékoztatón - akkor Gyöngyösi Márton szándékosan félreértelmezett kijelentésével összefüggésben pedig azt mondta: >>Ne becézzük a Jobbikot szélsőségesnek, és radikálisnak, mondjuk ki, hogy a Jobbik náci párt, a Jobbik fasiszta párt, a Jobbik nyilas párt, a képviselői fasiszták, a képviselői nyilasok, a képviselői nácik.<< (...) A DK elnöke sem késlekedett, Gyurcsány Ferenc írásában többek között így fogalmazott: >>(...) És akkor most a magyar újnácik egyik parlamenti képviselője nyilvántartásba akarja venni, hogy ki zsidó és ki nem az. Gondolom, utána kitiltanánk őket a »rendes magyarok« által látogatott helyekről. Esetleg egy helyre is lehetne költöztetni őket, hogy könnyebben lehessen mindegyiküket szemmel tartani. Aztán majd jöhetne az Endlösung der Judenfrage…<< Betiltathattok ti bármit, bárkit, bármikor, tapsikolhattok örömötökben, én meg csak nevetek, és hátradőlve ügyelem, ahogyan beletörik a fogatok az igazságba” - sápítozott ismét csak Balczó Mátyás.

Ezeket tartotta tehát a mai szövetségeséről néhány éve a Jobbik. De aztán jött sofőrjével a műbőrdzsekis csodagyerek, Jakab Péter, és néhány Magyar Narancs-interjúval kivívta Gyurcsány Ferencék megkérdőjelezhetetlenül őszinte szövetségét.

Apropó, ez ugyanaz a miskolci Jakab Péter, aki 2014-ben még idegállapotba került Gyurcsányék politikai pálfordulásaitól.

„A Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció most épp Miskolcon látott némi esélyt az emberek megvezetésére, olyannyira, hogy még magukat is hajlandóak szembeköpni. Hosszú éveken keresztül nácinak, rasszistának, fasisztának bélyegezték a Jobbikot, most azonban, hogy rájöttek, hogy Miskolcon a legégetőbb problémát a cigánybűnözés okozza, Pásztor Albertet indítják a polgármesteri posztért.(…) Pásztor Albert a csali, hogy a baloldal bekebelezze azokat, akik már azzal is megelégednek, ha valaki kimondja a problémát. Mondhatnám azt is, a miskolci baloldal egy Pásztor-bőrbe bújt farkas”.


Ma már megtanulta Jakab Péter is a leckét Gyurcsány Ferenctől: hát akkor csak csendesen köpd szembe a múltad, ha szavazótábort akarsz bővíteni.

Forrás: Drot.info

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató