2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Biden minden eddigi elnöknél jobban pártolja az abortuszt

A magát hívő katolikusnak mondó Joe Biden eddigi 32 életellenes intézkedésével máris megelőzte Barack Obama volt elnököt, s minden eddig regnáló amerikai elnöknél jobban pártolja az abortuszt. Mindezt 100 hivatalban eltöltött nap után sikerült elérnie.

A Family Research Council (FRC) most készült jelentése összegzi a Biden-kormány eddigi agresszív, veszélyes és radikális abortuszpárti lépéseit. A Biden-kormányzat nyomon követése című jelentése 32 olyan intézkedést dokumentál, amelyek aláássák a meg nem született babák élethez, családhoz és a vallásszabadsághoz való jogát. Ezek közül is kiemelkedik az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) abortusztablettákra vonatkozó biztonsági előírásainak leállítása, és az, hogy az amerikaiak adójukból nemzetközi abortuszcsoportokat támogassanak.

„Mára nyilvánvalóvá vált, hogy Joe Biden az elnökségének első napján tett ígérete az amerikaiak egyesítésére nem volt más, mint retorikai fogás” – mondta Tony Perkins, a jelentést készítő FRC elnöke.

100 nap – 32 abortuszpárti lépés

Alig néhány nappal hivatalba lépése után Biden megünnepelte a Roe kontra Wade-ügy évfordulóját, az amerikai legfelsőbb bíróság azóta is érvényben lévő precedensértékű döntését, amely arra kényszerítette az államokat, hogy legalizálják az igény szerinti abortuszt.

Pár nap múlva végrehajtási rendeletet adott ki és visszaállította az abortuszt végző szervezetek állami támogatását az adófizetők pénzéből. Így újra kedvezményezetté váltak a Planned Parenthood abortuszklinika-hálózathoz tartozó brit székhelyű Marie Stopes nemzetközi abortuszlánc és más abortuszcsoportok. Biden lépéseket tett az ENSZ Népesedési Alapja finanszírozásának visszaállítására is, amely csoport kapcsolatban áll a Kínában végrehajtott kényszer abortuszokkal és kényszer sterilizációkkal.

Meghozott intézkedései szembemennek Donald Trump volt elnök életvédő rendeleteivel. Áprilisban például a Biden-kormányzat visszavonta a Trump-adminisztráció azon életpárti intézkedését, amely leállította az abortált csecsemők testrészeinek felhasználásával végzett kutatások adófizetői finanszírozását. 

Döntései nemcsak több gyermek, hanem több nő halálához is vezetnek

De talán az eddigi legfájóbb és legveszélyesebb intézkedése a Biden-adminisztrációnak, hogy leállította az FDA biztonsági előírásait a gyógyszeres terhességmegszakításra. Most az abortuszipar postai úton küldhet ki abortusztablettákat ellenőrzés nélkül.

Ezt még Barack Obama sem merte megtenni. Bár az Obama-kormányzat lazította az FDA abortusztablettákra vonatkozó előírásait, de még az sem törölte el azokat teljesen, mert felismerte veszélyességüket. A mifepriszton abortusztabletta már eddig is többtucatnyi nő halálához és több ezer súlyos szövődményhez köthető

Perkins szerint Biden „világossá tette, hogy nem tulajdonít jelentőséget az emberi élet méltóságának. Tettei tagadják azt az igazságot, hogy minden emberi élet – a megszületett és a meg nem született is – eredendően emberi méltósággal rendelkezik, és megérdemli, hogy tisztelettel bánjanak vele”.

Az elnök nem tiszteli az amerikaiak erkölcsi és vallási meggyőződését sem

Biden és kormánya nem tiszteli az amerikaiak erkölcsi és vallási meggyőződését sem. Bár a közvélemény-kutatások folyamatosan azt mutatják, hogy az amerikaiak nagy többsége ellenzi az abortusz adófizetői finanszírozását, Biden számos intézkedést hozott annak érdekében, hogy erre kényszerítse őket. A FRC jelentése szerint a Biden-kormányzat eddig csaknem 480 milliárd dollárnyi adófizetői pénzt engedélyezett a terhességmegszakítások támogatására.

A vallásszabadsággal kapcsolatban Perkins kifejtette, hogy Biden „a vallási védelmek leépítésével a vallásos embereket és a vallási szervezeteket is célba vette”. Jelenleg Biden nyomást gyakorol a kongresszusra, hogy elfogadja az egyenlőségi törvényt, amely megszüntetné az életpárti egészségügyi dolgozók lelkiismereti védelmét, és „jogot” teremtene az abortusz követelésére. Azaz arra kényszerítené a keresztény orvosokat, hogy vallásosságuk és lelki meggyőződésük ellenére terhességmegszakításokat végezzenek.

A hónap elején a Biden-adminisztráció megszüntette az elidegeníthetetlen jogok bizottságát is, egy olyan testületet, amelyet a Trump-kormányzat azért hozott létre, hogy világszerte a vallásszabadságért szálljon síkra.

Az amerikai történelem legszélsőségesebb kabinetje 

Biden „az amerikai történelem legszélsőségesebb kabinetjével vette körül magát” – fektette le Perkins. 

Ezek közé tartozik az új egészségügyi miniszter, Xavier Becerra, aki karrierista politikus és ügyész, nincs egészségügyi tapasztalata, és többször is kiállt az igény szerinti abortusz mellett, valamint a vallásszabadság ellen. Ha már a szélsőséges kabinetről beszélünk, csak említés szintjén szó kell essen az egészségügyi miniszter helyetteséről, az amerikai történelem első nyíltan transznemű politikusáról: Rachel Levine-ről is.

Kamala Harris alelnök pedig elhíresült arról a tettéről (is), hogy vádat emelt David Daleiden nyomozó ellen, miután az leleplezte a Planned Parenthood abortált csecsemők testrészeivel folytatott, illegális kereskedelmét. Ezzel Harris védelmébe vette az abortuszklinika-hálózatot.

Zárszó

Travis Weber, a Family Research Council politikai és kormányzati ügyekért felelős alelnöke szerint „Biden első száz hivatali napját radikális, agresszív, életellenes, családellenes, szabadságellenes intézkedések jellemezték, amelyek még jobban megosztották a nemzetet”. Weber véleménye az, hogy a Biden-kormány „minden korábbinál agresszívebben lépett fel az élet és a család szentségét védő szövetségi politikák visszavonása érdekében”.

Megnyugvást csak az jelent, hogy a tagállamok Biden hatalomra lépése óta folyamatosan szembeszállnak az abortuszpárti politikus döntéseivel. Idén országszerte 500 életvédő törvényt javasoltak a csecsemők abortusztól való megmentésére.

Isten áldja az életpárti tagállamokat!

Forrás: vasarnap.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató