2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Gyomorforgató: A hazaáruló Donáth már a keleti vakcinák mellett érvel Brüsszelben

Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője is felszólalt az uniós parlament szerdai, az oltási igazolványokról szóló vitáján Brüsszelben – írja a Magyar Nemzet. A balliberális politikus – aki korábban meglehetősen kritikus volt az oltóanyagok Keletről való beszerzésével kapcsolatban – mostani beszédében viszont amellett érvelt, hogy

az EU ne diszkriminálja az orosz és a kínai vakcinákkal beoltottakat.

 

– Több mint egymillió magyart oltottak be keleti védőoltással, a javaslat az ő utazási jogosultságaikat szűkíti azokhoz képest, akiket nyugati vakcinával oltottak be. Ez elfogadhatatlan, ezt nem nevezhetjük európai megoldásnak – mondta a Momentum politikusa a plenárison.

Az Európai Bizottság javaslata szerint az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyével rendelkező oltóanyagokat automatikusan el kellene fogadni, az EMA zöld jelzésével nem rendelkező vakcinák esetében pedig minden tagállam saját hatáskörében nyilváníthatja majd védettnek az ezekkel beoltott európaiakat – teszi hozzá a Magyar Nemzet.

Donáth felszólalásában azért a kormánynak is odaszólt: szerinte joggal kritizálható Orbán Viktor politikája, ám „a nyugati vakcinákba vetett bizalmat propagandával aláásó” miniszterelnök nem egyenlő Magyarországgal.

Forrás: Demokrata

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató