2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Letartóztatták a felforgató Navalnij ügyvédjét

Az orosz biztonsági erők őrizetbe vették Ivan Pavlov ügyvédet, aki egy politikai ügyben védi a Kreml-kritikus Alekszej Navalnij Korrupcióellenes Alapítványát (FBK) – közölte egyik kollégája pénteken.

„Ivan Pavlovot őrizetbe vették, kihallgatása folyamatban van. Az FSB (Szövetségi Biztonsági Szolgálat) végzi a munkáját” – írta a Facebookon Jevgenyij Szmirnov, Pavlov jogi csapatának egyik ügyvédje.

„Pavlovot, aki árulási, kémkedési és más érzékeny ügyek képviseletére szakosodott, azzal vádolják, hogy a Navalnijjal szemben folyó nyomozással kapcsolatban minősített információkat tett közzé” – emelte ki.

Ezt a bűncselekményt legfeljebb három hónap börtönbüntetéssel sújthatják
– mondta Pavlov jogi csapata.

A szentpétervári illetőségű Ivan Pavlovot egy moszkvai szállodában vették őrizetbe – közölte a TASSZ orosz hírügynökség meg nem nevezett forrásra hivatkozva.

Csütörtökön Pavlov képviselte Navalnij alapítványát egy moszkvai bírósági tárgyaláson, amelyet azért hívtak össze, hogy megvizsgálják a moszkvai ügyész keresetét a jogvédő csoport szélsőséges szervezetté nyilvánításáról. A tárgyalást zárt ajtók mögött tartották, mivel a hatóságok szerint az ügy minősített információkat tartalmaz. Pavlov a bíróság épületén kívül azonban beszélt újságírókkal, így valószínűleg ezzel indokolják a hatóságok ma reggeli letartóztatását.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató