2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Orbán: Szombattól jön az újabb nyitás, 11-ig nyitva a vendéglátóhelyek

A legfontosabb hír, hogy ma egy újabb szakasz határhoz érkezünk holnap reggeltől-mondta szokásos péntek reggeli interjújában Orbán Viktor, a Kossuth Rádió “Jó reggelt Magyarország” című műsorában. A kormányfő ezzel arra utalt, hogy szombattól a nyitás egy újabb lépcsője következik el, amelynek során a kijárási korlátozás ideje is módosul, valamint kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső terei is,- írja a Pestisrácok.hu.

Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, újabb szakaszhatárhoz érkezünk. Szombat reggeltől a kijárási tilalom kezdete módosul, a boltok és vendéglátóipari egységek 11-ig lehetnek nyitva, és a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára megnyílnak bizonyos helyek.
 

Ha elérjük a 4 millió beoltottat, újabb lépcső következik  - kezdődött a beszélgetés a Kossuth Rádióban. Orbán Viktor azt mondta, ma egy újabb szakaszhatárhoz érkezünk, szombat reggeltől a kijárási tilalom kezdete módosul, éjfélre kell hazaérni, a vendéglátóipari egységek és boltok 11-ig lehetnek nyitva, a védettségi igazolvánnyal rendelkező számára megnyílnak helyek - mozik, edzőtermek, belső terei a vendéglátóhelynek, rokon kíséretében a fiatalok is látogathatják a helyeket.

Kevesebb, mint 100 ezer oltást kell beadni, ezért holnap reggeltől életbe léptetik a szabályokat.

Orbán azt is mondja, döntöttek arról, hogy a 16-18 év köztieket Pfizerrel oltják, az érettségik után. Ma még tudnak oltani Pfizerrel, de holnaptól elteszik a diákoktól.

Aki Pfizert akar kapni, ma még kaphat, aztán hetek múlva jut ilyen oltóanyag.

Nagy Katalin felhozza, néhány orvos elsápadt, mikor meglátta a múlt szombat esti képeket. Az egyéni felelősségre nem ártana felhívni a figyelmet - teszi hozzá. Orbán azt mondja, hívhatjuk fel a figyelmet, de felnőtt emberekről van szó. Most támadásban vagyunk, a vakcina megöli a vírust. Mindenkinek van golyóálló mellénye, vagy a háziorvosnál, vagy az oltóponton. Vegye fel, de felelősségteljesen kell viselkedni, aki nincs beoltva, ő megfertőzhet másokat és ő maga is megfertőződhet. Nem vagyunk túl a járványon, az utolsó döntő ütközet közelében vagyunk, a szabályokat be kell tartani.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató