2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Kiesett az NB1-ből a Diósgyőr

A Budapest Honvéd 1-0-ra nyert a már biztos kieső Budafok otthonában vasárnap a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában, ezzel eldőlt, hogy a kispestiek biztosították bennmaradásukat, míg az utolsó előtti Diósgyőrnek már matematikai esélye sem maradt, így kiesett az élvonalból.

Az előző fordulóban az újoncként utolsó Budafok kiesése biztossá vált - Csizmadia Csaba vezetőedző le is mondott posztjáról -, és mivel a DVTK csütörtökön nem tudott nyerni az Újpest ellen, így a bennmaradásért küzdő Budapest Honvéd számára nagy esélyt teremtett. A kispestiek a 32. kört záró vasárnap délutáni meccsen úgy léphettek pályára a Budafok ellen, hogy győzelem esetén bebiztosítják az élvonalbeli tagságukat.

A BMTE megbízott vezetőedzője, Pacsi Bálint öt helyen változtatott a múlt hetén kilenc gólt kapó budafoki csapaton, így a vendégek a Kovács - Margitics, Jagodics, Oláh. Zeke - Filkor, Micsinai - Ihrig-Farkas, Kovács, Medgyes – Takács felállásban kezdtek. A Honvéd viszont ugyanabban az összeállításban lépett pályára, mint múlt héten a Mezőkövesd ellen. Így Horváth Ferenc ismét a Tujvel - Mezghrani, Batik, Lovric, Aliji - Kamber, Hidi - Gazdag, Nagy D. - Bőle, Eppel kezdőnek szavazott bizalmat.

A 15. percben kis híján megszerezte a vezetést a hazai együttes, azonban Kovács Zoltán bravúrosan védeni tudta Hidi bal lábas lövését, majd Lovric fejelt tíz méterről nem sokkal kapu fölé. A túloldalon Takács helyzeténél védett lábbal Tujvel. A Budafok kilenc emberrel betömörülve védekezett, ennek az ellenszerét pedig nem igazán találta a Honvéd, úgyhogy hiába birtokolta nagy fölényben a labdát, komolyabb gólhelyzetet nem sikerült kialakítani. Aztán a hosszabbítás utolsó percében a meccs addigi legnagyobb helyzetét hagyta ki Böle, aki kapu fölé emelt. Ugyan a játékvezető befújta lesnek az akciót, de a visszajátszásból látszott, hogy nem volt az.

Az első félidőben nyolcszor próbálkozott lövéssel a Honvéd, de ebből csupán egyetlen egy kísérlet talált kaput.A fordulás után tovább nyomott a Honvéd és az 52. percben egy átlövésgólból megszerezte a vezetést:Aliji passza után Mezgrani óriási gólt lőtt mintegy 30 méterről a jobb alsóba.

 

A vezetés birtokában már nem volt sietős a hazai csapatnak, sőt inkább csak védekeztek, mint támadtak. Azonban a folytatásban a kapuk nem forogtak veszélyben, a mezőnyben folyt a játék, a Honvéd pedig a lefújásig már nem engedte ki a kezéből a győzelmet. Ezzel pedig eldőlt, hogy Horváth Ferenc együttese jövőre is az élvonalban marad, míg a Diósgyőr az utolsó mérkőzések eredményeitől függetlenül búcsúzott az első osztálytól.

OTP Bank Liga, 32. forduló:

Budapest Honvéd-Budafoki MTE 1-0 (0-0)
Gól: Mezgrani (52. perc)

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató