2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Tarlós: Tragédia lenne a kormányváltás

Tarlós István szerint a fővárosban nem történt különösebben említésre méltó az előző másfél évben. Hozzáfűzte: „Az ellenzéki sajtó persze talál erre mentséget bőven. Azt mondják a meg nem valósított tervekről, hogy vagy a pandémia tehet róla, vagy én nem csináltam meg, esetleg Orbán Viktor nem adott elég pénzt. Ez a helyzet jelentős leegyszerűsítése.” 

A volt főpolgármester a Mandinernek adott interjújában Karácsony Gergely esetleges miniszterelnök-jelöltségéről úgy fogalmazott: „Úgy látszik, ha kellő médiatámogatást kap, ebben az országban bárkiből bármi lehet, függetlenül a teljesítményétől. Ez viszonylag szomorú, ám a világ civilizáltnak mondott felében kezd szokásossá válni.”

TARLÓS ISTVÁN A „MINKET KÖVETŐ GENERÁCIÓ ÉRDEKÉBEN” REMÉLI, NEM LESZ KORMÁNYVÁLTÁS, MERT AZ „TRAGÉDIA LENNE”.

Szerinte nincs még zsebben a választás. A Fidesszel nem ért egyet mindenben, de a sorskérdésekben igen. Ilyen a migráció, a nemzetállamiság vagy az európai keresztény kultúra, a családmodell és a családpolitika védelme. A volt főpolgármester úgy látja: egy esetleges indulati protestszavazás beláthatatlan veszélyeket tartogatna az országra nézve.

Tarlós úgy véli: egy új európai embertípus kialakításán fáradoznak egyesek, egyelőre leginkább Nyugat-Európában. Ez az átalakulás szerinte „butít, és nyomorba dönt”, mert egyenesen a hagyományos értékek és a keresztény attitűd megszüntetésére irányul. Úgy látja: egy ateista, individualista, agresszív törekvésről van szó.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató