2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Több száz ManUtd-szurkoló tört be az Old Traffordra, hogy a klubtulajdonos ellen tüntessenek

Nem sokkal a Liverpool elleni bajnoki előtt több száz Manchester United-szurkoló tört be az Old Trafford pályájára, hogy a klubot birtokló amerikai Glazer család ellen tüntessenek, írja a BBC. A stadionon kívül még többen gyűltek össze, a szurkolók egy csoportja pedig a csapat hoteljét próbálta blokád alá venni, de a rendőrség nagy erőkkel közbelépett. Az egyelőre nem világos, hogyan sikerült a szurkolóknak bejutniuk a stadionba.

 

 

Valószínűleg az verte ki a szurkolóknál a biztosítékot, hogy a MU is részt vett volna a Szuperligában, amit a leggazdagabb európai futballklubok hoztak létre, kvázi a Bajnokok Ligája alternatívájaként, a még nagyobb bevétel reményében. A kezdeményezést övező felháborodás hatására egyre másra léptek vissza a klubok: elsőként a Chelsea és a Manchester City jelezte, hogy mégsem kér az elitligából, nem sokkal később a MU is így tett.

A botrány hatására távozott a ManUtd alelnöke, Ed Woodward, aki előtte sem volt túl népszerű a szurkolók körében. Glazerék egy ideje már tervezik az angol klub eladását, lehet, hogy a Szuperliga körüli balhé és a szurkolók ellenállása lesz a katalizátor, hogy mielőbb távozzanak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató