2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

"Halál az ellenségre!" - Újabb magyarellenes provokáció Beregszászban

Hiába vannak pozitív példák az ukrán vezetés részéről, mint a frissen kinevezett kárpátaljai koordinátor szombati gesztusa, a magyarellenes provokációk nem álltak le: vasárnap hajnalban ismét a magyarokat fenyegető falragaszok jelentek meg Beregszászban.

A plakátokon ismét a magyarságot fenyegették meg azzal, hogy megmérgezik őket, akár a patkányokat. Az „ukrán föld” elhagyására egy hetet adtak az ismeretlen elkövetők.

Dicsőség a nemzetnek!!! Halál az ellenségre!!!

– állt az üzenet végén. A fenyegető szöveg kísérteties hasonlóságot mutat azzal az üzenettel, amit tavaly decemberben kapott Magyarország ungvári és beregszászi konzulátusa, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség, kárpátaljai sajtóorgánumok, köztük szerkesztőségünk, továbbá a Szürtei kistérség. A plakátok szerzője nem sok saját gondolatot közvetített: a “késhegyre a magyarokkal” hívószó még a kárpátaljai nacionalista szervezetek 2016-os fáklyás felvonulásán borzolta a kedélyeket. További két hasonló üzenetet  kapott augusztusban a kárpátaljai magyarság: nemrég Szürtében és Péterfalván jelentek meg provokatív feliratok. Az elkövetőket egyik esetben sem találták meg – írja a Kárpátalja.ma.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató