2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

A migránsok előnyt élveznek a segélyek kiosztásánál Milánóban

Ez az igazi rasszizmus, a hátrányos megkülönböztetés az olaszokkal szemben, amely az önkormányzat szociálpolitikájának része. A tavalyi adatok alapján a támogatások és segélyek többségét illegális bevándorlók kapták Milánóban. Ezzel kapcsolatban emelt szót Silvia Sardone, a Liga EP-képviselője.

Illegális bevándorlók kapták tavaly Milánóban a baloldali önkormányzat által odaítélt és kiosztott segélyek és támogatások többségét – derült ki a statisztikákból.
 
A milánói önkormányzat által kiadott adatok Silvia Sardone, a Liga EP-képviselője szerint „kiválóan illusztrálják a milánói baloldal olaszellenességét”.
 
A kiadott információk szerint 2020-ban Milánó városa összesen 1800, olasz és bevándorló család kérelmét bírálta el, ami kétszerese a 2019-es adatoknak. 770 családnak ítéltek meg segélyt, közülük 692 migráns család volt.
 
A fogyatékos személlyel élő családoknak járó támogatásokkal kapcsolatban Sardone az adatok alapján kifejtette: míg 2019-ben a milánói önkormányzat 127 kérelmet bírált el pozitívan, amiből 32 volt olasz és 95 illegális bevándorló, addig 2020-ban 1200 családnak ítéltek meg támogatást, amelyből 136 volt olasz, 1064 pedig külföldi.
 
A jövedelemtámogatásban részesülő bevándorlók száma tízszeresére nőtt egy éven belül. Az olaszok miért számítanak másodrangú állampolgárnak, a saját városukban? – tette fel a kérdést a politikus, aki szerint a város polgármesterének magyarázatot kell adnia a milánóiaknak.
Az EP-képviselő úgy látja: ezek a számok jól mutatják a baloldali városvezetés ideológiáját.
 
Úgy fogalmazott, „ez az igazi rasszizmus, a hátrányos megkülönböztetés az olaszokkal szemben, amely az önkormányzat szociálpolitikájának része”.
 
Hozzátette: határozott és világos rendszerváltásra van szükség, amelyet szerinte csak a jobbközép pártok koalíciója tud megteremteni.
 
Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató