2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Besz@rás: A Jobbik frakciójába ült be a Momentum ifjúsági tagozatának egykori elnöke

Nagy Károly márciusban lépett ki a Momentumból, és mint elmondta, "ha egy jobbikossal megállapodsz valamiben, nem kell a hátad mögé nézni."

Egészen meglepő fordulatot vett a korábban a hazaáruló Momentum ifitagozatának számító TizenX alapítója és egykori elnöke, Nagy Károly: a tagozat elnökségéből 2019-ben váltották le, majd a párt színeiben önkormányzati képviselő lett a XVIII. kerületben. Nagy március 31 óta független képviselő, ugyanis kilépett a Momentumból, de nem sokáig maradt önkormányzati frakció nélkül, és a Jobbikba ül be - írta Facebookon.

Nagy Károly elmondása szerint a pártba nem tervez belépni, és egyszerűen csak arról van szó, hogy a jobbikos Makai Tibor képviselővel értik meg egymást a legjobban az önkormányzati politikában.

A lépés azért is meglepő, mert a 17 éves kora óta politizáló Nagy nemcsak momentumos, hanem előtte a Fodor Gábor-féle Liberálisok ifjúségi szervezetében is tag volt. Bár annak részeteiről nem kívánt nyilatkozni, miért romlott meg a kapcsolata a Momentummal, azt sokatmondóan elmondta,

“ha egy jobbikossal megállapodsz valamiben, nem kell a hátad mögé nézni”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató