2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Megunták az osztrákok is: nem várják meg az EU-t, saját védettségi igazolványt vezetnek be

Sürgősen be kell vezetnie az oltási igazolványt Ausztriának, mert az európai változatra még sokáig várni kell - közölte Sebastian Kurz osztrák kancellár keddi sajtótájékoztatóján.

Kurz minél minél előbb szeretné, ha egész Európa számára gyorsan megvalósulna egy egységes koronavírus-igazolvány, de valószínűleg mostanában ez még nem fog megvalósulni - írja a Portfolio az MTI alapján.

Az EU olyan ütemtervet dolgozott ki az igazolvány bevezetésére, ami Ausztria számára jelenleg nem megfelelő- mondta. Az Európai Unió nyáron valósítaná meg az oltási igazolványra vonatkozó elképzeléseit.

Ausztria azért nem tud tovább várni, mert mint azt a kancellár közölte: a turizmusnak nyárra már régen be kell indulnia. Nem kockáztathatnak, ebben a helyzetben nem engedheti meg Ausztria, hogy az idegenforgalmi, valamint a kulturális ágazat súlyos károkat szenvedjen.

Az emberek joggal kívánnak ismét normális körülmények között élni, többek között színházba és étterembe menni. Ehhez szabályokra van szükség, és mi ezt tesszük Ausztriában a zöld belépőkártyával- utalt Kurz az oltási igazolvány helyi megnevezésére.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató