2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dobrevék után

Polt Péter Legfőbb Ügyész írásbeli kérdésemre adott válaszában arról tájékoztatott, hogy a Központi Nyomozó Főügyészségen 2021. január 26-án tett feljelentésem alapján a rendőrség tartozás fedezete elvonásának bűntette miatt nyomozást rendelt el,- írta Budai Gyula hivatalos Facebook-oldalán.

2017. március 17-én a Dobrev Klára vezérigazgató, az Altus Portfólió Kft. nevében 35 Millió Ft kölcsönt adott a Czeglédy Csaba által irányított Humán Operátor Zrt. részére oly módon, hogy a 35 Millió Ft-os kölcsön összeget nem a Humán Operátor Zrt-nek utalták el, hanem annak 100 %-os tulajdonában álló Humán Operátor Service Kft. bankszámlájára.
2017 januárjában már végrehajtási eljárás folyt a Humán Operátor Zrt. ellen, a Bírósági Végrehajtó 2017. február 21-én zárolta a Humán Operátor Zrt. valamennyi pénzforgalmi számláját. Ezért kellett a kölcsönszerződésben szereplő 35 Millió Ft-os összeget egy másik gazdasági társaság, a Humán Operátor Service Kft. bankszámlájára utalni.
A kölcsönszerződést az Altus Portfólió Kft. részéről Dobrev Klára írta alá, míg a Humán Operátor Zrt részéről Czeglédy Csaba volt az aláíró.
Teljesen egyértelmű, hogy azért történt a kölcsön összegének, a 35 Millió Ft-nak egy másik Kft bankszámlájára történő utalása, hogy a Bírósági végrehajtó ne tudjon végrehajtást foganatosítani a Humán Operátor Zrt.-vel szemben. A fenti kölcsönszerződéssel kapcsolatban Dobrev Klárát 2017. november 24-én már meghallgatta a NAV, de akkor ő Czeglédy Csabára és a könyvelőjére fogta a 35 Millió Ft-os kölcsönösszeg más cég számlájára történő utalást.
Dobrev Klára bármit is mond, ez a jogügylet felveti a tartozás fedezetének elvonása bűntettét és ő, mármint Dobrev Klára a szerződés aláírójaként felelősséggel tartozik a szerződésben foglaltak miatt.
Dobrev Klára 2021. május 2-án a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje lett, és ELSZÁMOLTATÁST ígért.

Na, akkor tessék megkezdeni az ELSZÁMOLTATÁST Czeglédy Csabával és önmagával szemben a megkötött gyanús kölcsönszerződések miatt!

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató