2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Dobrev rendkívüli bejelentése: ha ő nyer, azonnal 150 ezer forintot kap minden nyugdíjas

Az ingyen víz, villany és gáz után, itt a következő blöff.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje mai online sajtótájékoztatóján azt ígéri, hogy amennyiben 2022-ben a jelenlegi ellenzék alakíthat kormányt, akkor újra bevezetik a nyugdíjak svájci indexálását.

Dobrev Klára szerdai, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy jövőre újabb öt százalékkal nő a különbség a bérek és a nyugdíjak között, mert az Orbán-kormány megszüntette a nyugdíjak svájci indexálását. Az EP-képviselő hozzátette, ez volt az a számítási módszer, ami garantálta, hogy ha nőnek a bérek, akkor nőnek a nyugdíjak is. Hozzátette, amennyiben 2022-tól ő lesz a miniszterelnök, akkor mindent meg fog tenni azért is, hogy az időseket kárpótolják az elmúlt tíz évért.

Kapjanak legalább százezer forintot a svájci indexálás megszüntetése miatti veszteségeikért és további ötvenezret azért, mert “semmilyen segítséget nem kaptak az elmúlt egy évben” a járvány alatt 

– jelentette ki. Dobrev Klára arra is kitért, hogy a svájci indexálás eltörlése óta megháromszorozódott azoknak a nyugdíjasoknak a száma, akiket a teljes elszegényedés fenyeget. 

Szavait azzal összegezte, hogy az egyszeri 150 ezer forintos segítség a megbecsülés szimbóluma lesz, a svájci indexálás bevezetése pedig a megoldás.

MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató