2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Rasszista üzenet miatt kirúgta a Hertha Jens Lehmannt

Kvótanégernek nevezte a srácot

Azonnali hatállyal szerződést bont a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC Jens Lehmann-nal, a klub felügyelő bizottságának tagjával. 

A korábbi német válogatott kapusnak nyilvánosságra került egy WhatsApp-üzenete, amelyben Dennis Aogót a Sky csatorna „kvótanégerének” nevezte.  

A 12-szeres válogatott Aogo a Skyon szakértőként dolgozott a kedd esti Manchester City–Paris Saint-Germain Bajnokok Ligája-összecsapáson.

Az 51 éves Lehmann véletlenül Aogónak küldte azt a kérdést, hogy „Dennis tulajdonképpen a ti kvótanégeretek?”A 34 esztendős korábbi labdarúgó késő este az Instagram-oldalán egy sztoriban nyilvánosságra is hozta az üzenetet.

 

 

Lars Windhorst, a Hertha BSC befektetője most reagált erre, és menesztette Jens Lehmannt a klub felügyelőbizottságából. Andreas Fritzenkötter, a Windhorst Tennor Group szóvivője a Bildnek elmondta: "A Lehmann úrral kötött tanácsadói szerződés felbontásra kerül".- számolnak be az esetről a német lapok.

Petry Zsolt kapusedzőt egy hónapja menesztette a Hertha, mert a magyar szakember a Magyar Nemzetnek adott interjújában a klub szerint olyanokat mondott, ami nem összeegyeztethető az egyesület értékeivel.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató