2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A faji igazságosság benne volt Biden imával kapcsolatos nyilatkozatában, de Isten már nem

Az imádság nemzeti napja alkalmából adott ki nyilatkozatot az elnök, amiben írt a faji igazságosságról és a klímaváltozásról, Istent azonban egyszer sem említette – közölte a V4NA Hírügynökség.

Az imádság nemzeti napja (National Day of Prayer) volt csütörtökön az Egyesült Államokban, aminek alkalmából Joe Biden amerikai elnök egy nyilatkozatot tett közzé. Ebben több mindenről szót ejtett, például, hogy mekkora szükség van az imára, hiszen hányszor segített már az embereken. Ezen kívül az elnök megemlítette a szólás- és vallásszabadságot, valamint az imák gyógyító hatását. Arról is írt, hogy jelenleg milyen válsággal kell szembenézniük az embereknek, például a járvánnyal, a faji igazságossággal és a klímaváltozással, ezek esetében pedig az imák adhatnak reményt.

 

Az Isten szót azonban egyetlen egy alkalommal sem említette meg Biden.

President Biden's National Day of Prayer proclamation mentioned "climate change" and "racial justice"

It did not mention Godhttps://t.co/gMgC5HLqq4

— Greg Price (@greg_price11) May 7, 2021

Ezt többen is észrevették és kifogásolták a közösségi médiában. Ted Cruz texasi szenátor például egy gúnyolódó bejegyzést tett közzé a Twitteren az esetről, amihez az adókkal kapcsolatos kommentet írt. Franklin Graham tiszteletes pedig a Fox News adásában reagált Biden nyilatkozatára, és azt mondta, hogy az imádság nemzeti napján Istent kell megszólítani, mert nincs más, akihez imádkozni lehetne.

New York Post összehasonlítása szerint tavaly, amikor még Donald Trump korábbi republikánus elnök adta ki a nyilatkozatot, abban nyolc alkalommal volt megemlítve Isten, további három helyen pedig idézetben szerepelt – derül ki a közleményből.

Forrás: Magyar Nemzet

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató