2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Maki-Zaynak az a gondja, hogy nem tudja eldönteni, hogy Kálmán vagy Tordai mögé álljon be

A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke és miniszterelnök-jelöltje online sajtótájékoztatón jelentette be, szervezetével újabb 18 ellenzéki jelöltet támogat.

„A most bejelentett 18 jelölt valamelyik ellenzéki párt színeiben indul az előválasztáson, a Mindenki Magyarországa Mozgalom pedig a támogatásáról szeretné őket biztosítani. Meg vagyunk győződve, hogy az adott körzetben ők a legalkalmasabbak arra, hogy a 2022-es választásokon legyőzzék a Fidesz jelöltjeit. Emellett egyrészt gesztust szeretnénk gyakorolni egy-egy párt vezető politikusa felé, másrészt szeretnénk elismerni a kiemelkedő közéleti munkásságot végzőket” – idézi Márki-Zay Pétert a 24.hu.

A most bejelentett 18 képviselő-jelölt között van: Kálmán Olga, a DK elnökségi tagja, Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője, Varjú László, a DK alelnöke, Ander Balázs, a Jobbik alelnöke, Bősz Anett, a Liberálisok elnöke, Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke, Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, valamint Orosz Anna, Újbuda Momentumos polgármestere.

A most ismertetett névsor érdekessége, hogy Budapest 4. számú egyéni választókörzetében az előválasztáson induló Kálmán Olgát és Tordai Bencét is támogatják.

A most bejelentett 18 jelölttel negyvenre emelkedett azok száma, akiket valamelyik ellenzéki párt indulójaként a Mindenki Magyarországa Mozgalom is támogat az előválasztáson.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató