2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Gyurcsány: Mi vagyunk az európai hazafiak

Május 9-e, Európa-nap alkalmából írt bejegyzést Facebook-oldalára a DK elnöke. 

„Dicsérni és nem temetni jöttem Európát, az európai együttműködést. Magyarország a hazánk, Európa az otthonunk. Magyarok vagyunk és európaiak. És ez így is fog maradni. És mert Európa népeit több köti össze, mint ami elválasztja, mert hogy a békét, a fennmaradást csak közösen garantálhatjuk, érhetjük el, ezért nincs történelmileg sikerrel kecsegtető alternatívája az európai együttműködésnek. Magyarország is csak egy sikeres Európa részeként őrizheti meg önmagát sikeres nemzetként” – írja Gyurcsány Ferenc.

Megjegyzi: ezért vagyunk hazafiak és Európa-pártiak egyszerre. Ezért a legeurópaibb párt a Demokratikus Koalíció. Ezért dolgozunk az Európai Egyesült Államokért.

Mint írja, az Európai Egyesült Államok nem az USA-t másolja. Nem is teheti. Mert mások a gyökereink, mert önálló nemzetállamok együttműködéséről beszélünk, és mert a nemzeti önállóság meg fog maradni. Ez nem kétséges – áll a posztban.

„De igen, kívánunk erős Európai Parlamentet, erős felelős, elszámoltatható európai kormányt, világosan meghatározott hatásköröket, nyilvánosságot, ellenőrizhetőséget. 
Az átrendeződő világban Európa nemzetei, köztük mi magyarok is csak egy ilyen Európával, Európában lehetünk sikeresek” - fogalmaz.

„Aki temeti Európát, az hazáját is temeti. Én dicsérni akarom még ha tökéletlen is, és messzebbre, magasabbra jutni közös erőfeszítéssel. Európa összes népével, államával” – zárja sorait.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató