2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Svédországban pár hét alatt hat nőt öltek meg, de a férfiak gyilkoltak, nem a bevándorlók

Bezzegmultikulti Svédországban  továbbra is jól, úgymond multikulturálisan jól mennek a dolgok, azaz az elmúlt alig másfél hónap alatt hat nőt gyilkoltak meg az országban. Az áldozatok életét nem ismeretlen gyilkos vette el, hanem minden esetben az érintett nők jól ismerték az elkövetőt. A BBC kiemeli, hogy a gyilkosságok közül kettőt fényes nappal követtek el: egyet egy vidéki kisváros központjában, egyet pedig egy a fővároshoz közeli egyetemi város buszállomásán. Egy harmadik nőt Stockholm egyik külvárosi részén, Flemingsbergben gyilkoltak meg ahol négy kiskorú gyerekével élt. Érthető módon a svéd nők az egyre gyakoribbá váló molesztálások és gyilkosságok miatt félnek, a társadalom pedig egyre kiégettebb a sorozatos abúzusok és a tehetetlen hatóságok okán. 

Évek óta folyamatosan nő a nőkkel szemben elkövetett bántalmazók száma az egyik migrációs célországként is ismert Svédországban. Bár a bezzegsvédeknél nincs különbség nő és férfi között, legfeljebb csak este hét óra után. Ilyenkor  ugyanis nőként jobb nem utcán mászkálni, főleg nem kirívó, nőies öltözetben, ahogy egy a BBC-nek nyilatkozó nő mesélte. Jól érzékelteti a drámai helyzetet, hogy Marta Stenevi, a nemek közti egyenlőségért felelős svéd miniszter a sorozatos gyilkosságok hallatán már meg sem lepődik. Bár sokan a pandémia és a családon belüli erőszak között szoros összefüggést látnak, nem lehet minden a gazdasági krízisre fogni, főleg nem egy olyan jóléti országban, mint Svédország. Míg a férfiakkal kapcsolatos abúzusok száma stagnál 2010 óta, a nőkkel szembeni agresszivitás jól láthatóan megemelkedett 2015-ben és ez a tendencia csak folytatódott az elmúlt években. A rendőrség a sorozatos bűncselekmények következtében állandóan túlterhelt.

Szexuális bűncselekmények száma Svédországban. Jól láthatóan a migrációval együtt emelkedett a nők elleni erőszak is, míg a férfiak elleni abúzusok száma stagnál

Természetesen a skandináv ország vezetői a progresszív véleménydiktatúrát követve nem nézik, hogy a növekedő esetszámok mögött az elkövetőknek milyen etnikai háttere van, de több ügyész szerint a bíróság elé állított férfiak egy része bizony nem svéd származású. Ennek ellenére, Marta Steveni szerint a svéd társadalom már annyira romlott, hogy néhány bevándorló által elkövetett gyilkosság nem oszt, nem szoroz.

És jó kibúvó még a pandémia is természetesen, hiszen a nem bezárkozó svédeknél is idegesebbek az emberek. Természetesen a 444 is megírta a svédországi sztorit. Egész véletlenül valahogy a cikk átevezett a magyarországi bűnelkövetési szokásokra. Hiszen az elmúlt hetekben itthon is több nő ellen követtek el erőszakos bűncselekményt. A haladó újságíróknak az a bravúr is sikerül, hogy ők is jótékony homályban hagyják, amit a svéd kormány el akar hallgatni, vagyis azt, nem szőke, kék szemű férfiak voltak az elkövetők. Hiszen nem az számít, hogy valakinek milyen a bőrszíne, hanem az, hogy milyen a neme, vagyis az, hogy férfi.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató