2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Legalább kilenc gyermeket lőttek agyon egy orosz iskolában

Legalább 11 embert, köztük kilenc gyermeket és egy tanárt gyilkoltak meg kedden a Moszkvától 820 kilométerre keletre fekvő oroszországi Kazany egyik iskolájában egy fegyveres támadás során. Az áldozatok mellett legalább 13-an – tizenkét gyermek és egy felnőtt – sérült meg, akik közül többeket már kórházba szállítottak.

Az épületben maradt diákok és felnőttek egy részét már kimenekítették. Egy szemtanú azt állította, hogy a gyerekek az ablakokon kiugrálva igyekeztek menekülni a támadók elől. A jelentések szerint két ember nyitott tüzet az oktatási intézményben, sajtóértesülések szerint az egyik támadó egy 17 éves fiatal volt, akit a rendőrség letartóztatott.

– A biztonsági erők végeztek a második támadóval

– jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség a bűnüldöző szervek egy forrására hivatkozva.

Korábban arról számolt be a TASZSZ, hogy a második támadó túszokat ejthetett, ezért az épületbe a kommandósok is behatoltak. A rendőrségi nyomozás folyamatban van, a támadás indítékáról egyelőre nem számoltak be a hatóságok.

– Robbanás hallatszott az iskolában, majd hatalmas füstöt láttunk

– idézte a RIA orosz hírügynökség egy mentőtiszt beszámolóját.

A közösségi médiában megosztott videófelvételeken az látható, hogy az iskola épülete előtt több mentőszolgálati jármű parkol, az emberek menekülnek az épületből.

– A regionális egészségügyi minisztérium 21 mentőautót küldött ki az iskolába a katasztrófavédelmi központ orvosaival együtt

– idézi az egyik orosz hírportál egy hatósági személy közleményét.

A hatóságok közleménye szerint a város más iskoláiban biztonsági intézkedéseket vezettek be a támadást követően. Az iskolai lövöldözések nem számítanak gyakorinak Oroszországban, noha az elmúlt években több alkalommal is támadták a fegyveresek az oktatási intézményeket. Az akciókat főként diákok, fiatalok hajtották végre.

Forrás: Magyar Nemzet

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató