2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

"Magyarnak lenni büszke gyönyörűség, magyarnak lenni nagy s szent akarat, mely itt reszket a Kárpátok alatt” - Interjú Boldog Istvánnal

Boldog Istvánt kérdeztük, a Fidesz képviselőjét Istenről, hazáról, sportról, aktuális dolgokról és a 2022-es választásról.

Amikor felmerült, hogy készítenénk veled egy interjút, akkor nekem rögtön egy Orbán Viktor beszéd ugrott be: "Isten, haza, család - ma sem választhatunk ennél jobb vezércsillagot”.

- Azt gondolom, hogy természetesen nem! Keresztény, nemzeti elkötelezettségű emberként ez a három szó meghatározza az életet. Ennek fényében kell az embernek élnie. Ez vezet minket az életben.

Mit jelent Boldog Istvánnak az Isten?

 - Isten irányítja az egész életünket. Ő az akiben hihetünk, ha baj van hozzá fordulhatunk segítségért. Úgy kell élnünk, hogy megfeleljünk az Ő tanításainak. Az Isten, az alpha és az omega. A Mindenség. Mi csak próbálkozhatunk az életünk során, hogy úgy éljünk, hogy méltóak legyünk az Ő szolgálatára.

 Jársz templomba?

 - Református vagyok és természetesen járok. Nem minden héten, de a családdal együtt amikor tudunk megyünk. Otthon asztali áldás nélkül nem múlik el nap.

 Mi a véleményed Ferenc pápáról?

 - Reformátusként figyelemmel kísérem az egyházfő munkáját.

Számomra II. János Pál pápa munkássága példaértékű és nagy tisztelője vagyok.

 A világ liberálisai által az egyik legtöbbet támadott politikus, a brazil Jair Bolsonaro találta ki azt a szót, hogy cristofobia. Miért támadják a kereszténységet a világban?

 - A véleményem szerint azért támadják, mert a kereszténység gyakorlatilag, ahogy mondtam az alphája és omegája mindennek. Az egy meghatározó pont. Ha ezt ki tudják kezdeni, akkor mi marad? A keresztény hit támadása a világba egy tudatos dolog, hogy ezt a kapaszkodót is elvegyék az emberektől. Függetlenül attól, hogy valaki gazdag vagy szegény, ez ott van. Ha ezt elveszik, akkor mindent el lehet venni. Ez felháborító… Ha reménytelennek érezzük is a helyzetünket, Istenhez mindig fordulhatunk. Ezért felháborító ez igazán.

 Számunkra a másik legfontosabb dolog a haza. Egyetértesz azzal a kijelentéssel, hogy 22-ben a hazánk léte a tét?

 - Természetesen. Teljes mértékig látható, hogy a jelenlegi ellenzékben összetömörült, teljesen elvtelen pártoknak, embereknek csak a hatalom és a pénz lebeg a szeme előtt. Mindent, amit elértünk, hogy a nemzetet egyesítsük, hogy felemeljük ezt a nemzetet, azt pillanatok alatt beáldoznák, a saját hatalmuk és a globalista világhatalom érdekeiért. Senkinek nem lehet kétsége abban, hogy amennyiben ez az ellenzéki katyvasz-koalíció hatalomra jutna, akkor azonnal a kereszténységünk ellen, a nemzetünk ellen és a család fogalma ellen támadna. Gyakorlatilag a kereszténységet megpróbálnák tönkretenni azzal, hogy azok az egyház-támogatásokat szüntetnék meg, amit most mi adunk, beengednék a teljesen más vallási identitású bevándorlókat, a nemzeti tudatunkat megpróbálnák elvenni azzal, hogy megszüntetnék a határokon átívelő nemzetegyesítést és a világ sokszínűsége jelszóval megpróbálnának minél több ide érkező migránst letelepíteni az országba. Ezzel megszűnne a nemzet identitása. Megváltoztatnák a nemzeti alapú oktatást a globalista világoktatásra, ami nagyon káros. A családok ellen pedig azonnal megszűntetnék a családtámogatási intézkedéseket és megpróbálnák az oktatásban a gender ideológiával tömni a gyerekek fejét. Természetessé próbálnák tenni a gyermekeink, de mi magunk előtt is a devianciát. Ne gondolja senki, hogy azok, amiket most mondtam, az nem pontosan így következne be, nézzék meg mi történik Nyugat-Európába, ahol baloldali kormányok vezetnek egy országot. Ebből mi nem kérünk!

 Mit jelent neked a Trianon?

 - Trianon a nemzet tragédiája. Megmutatja, hogy mire képes a kommunista-bolsevik hatalom, hiszen ne felejtsük el Kun Béla és társai szerepét a Trianonhoz vezető úton. Azt is megmutatja Trianon, hogy a világ nagyhatalmai hogyan számolnak le közösen egy olyan nemzettel, amelyik láthatólag erősebb, de legalább egyenrangú partner tud velük lenni. Megmutatja mit várhatunk az úgynevezett nagy nyugati demokráciáktól ha mi egy erős, egységes nemzetet kívánunk felépíteni. Ez egyébként az európai uniós vitákban ma is látható. A trianoni tragédia kapcsán megmutatkozik a nemzetnek az ereje abban, hogy ma a Kárpát-medencében még mindig a magyar a legnagyobb nemzet. Mert bár mindent elkövettek, hogy elpusztítsanak bennünket, hogy azokban az országokban, ahová nemzetünk egy részét elcsatolták gyakorlatilag beolvasszák a magyarságot, de mi még mindig megvagyunk. Az ott élő magyarok őrzik a nyelvüket, a kultúrájukat, a hagyományaikat. A határontúli nemzettársaink küzdelméhez minden támogatást meg kell adjunk és úgy kell éljük az életünket, hogy higgyünk abban, hogy amit a gonosz emberi kezek szétszakítottak, a Jóisten előbb-utóbb összekovácsol!

  A fiatalokat hogyan lehetne hazaszeretetre nevelni?

 - Én úgy látom, hogy ebben az első a család szerepe. Utánna jön az oktatás, ahol végre meg kell mutatni a fiataloknak a magyarságnak azokat a történelmi tetteit, amelyekre büszkék lehetünk. Tehát nem csak vesztes csatákat kell megtanítani a gyerekeknek, hanem büszkén el kell mondani a Pozsonyi-csata történetét és Hadik András és huszárjainak hőstetteit, vagy épp az 56-os Pesti Srácok hőstetteit. Ezekről filmeket kell készíteni, hogy a filmek, mint modern eszköz segítségével átélhessék a fiatalok azt a csodás dolgot, amit a magyar hősök megtettek azért, hogy a nemzetünk ma is itt legyen. Ehhez természetesen hozzátartozik, amit évek óta csinálunk, hogy a határon túli magyarsághoz kivigyünk fiatalokat, onnan pedig idehozzunk fiatalokat, hogy megismerjék egymás életét és átérezzék azt, hogy egy határon túli fiatal miért is olyan büszke arra, hogy magyar. Azt kellene elérjük, hogy minden magyar átérezze Sajó Sándor gyönyörű versének sorait mely így szól:

“Magyarnak lenni büszke gyönyörűség, magyarnak lenni nagy s szent akarat, mely itt reszket a Kárpátok alatt…”

 

Lengyel-magyar két jó barát. Így van?

 - Ez így, igen. Összeköt bennünket a történelmünk és ha jobban megismeri magát egy lengyel és egy magyar ember, akkor rögtön rájönnek, hogy ez egy élő dolog. A napi életben nyomon követhető ez, a két nép tagjai gyorsan össze tudnak találkozni. És ugye a folytatás… A bor is kapocs. Jártam már Legyelországban és én is megtapasztaltam azt a szeretetet amit a két nép egymás iránt táplál.

  Véleményed szerint ki kellene lépnünk az Európai Unióból?

  - Az Európai Unióba való belépésről történő népszavazáson én nemmel szavaztam.

Azt gondolom, hogy az EU-nak egyenrangú félként kellene kezelnie minden tagállamot. Pontosan ugyan olyan szabályoknak kellene vonatkoznia minden egyes országra és nem lehet az egyes kormányok nemzethez való viszonyulása miatt jogállamisági és egyéb eljárásokkal büntetni őket. Amennyiben az EU nem biztosítja az egyenlő nemzetek elvét, akkor azt gondolom, hogy nincs helyünk ebben a közösségben.

 Itt vetődik fel a kérdés, az angolok jól döntöttek a Brexit-tel?

 - Innen ezt nehéz megítélni. Azt gondolom, hogy ezt 1-2 év múlva fogjuk látni. Az én személyes benyomásom az, hogy igen. Az ottani gazdaságba, az ottani emberek életébe nem látok bele. Ha a koronavírus-járvány kezeléséből indulunk ki és az arra adott nemzeti válaszból, ahol ők külön szerezték be a vakcinákat, akkor azt kell mondjam, hogy a döntésük kiváló volt, mert nem hátráltotta őket az EB rosszul megkötött vakcinaszerződése.

 Mi a véleményed a Dobrev féle Egyesült Európai Államokról?

 - Én a Szovjetunió munkássága idején születtem. Édesapám 1956-ban harcolt a szocialista-kommunista diktatúra és a szovjet megszállás ellen. Látva az EU mai működését, nincs szükségünk Egyesült Európai Államokra. Ez egy hamis vízió. Európai Uniót egyenragú nemzetállamoknak kell alkotnia, ahol minden államnak ugyan olyan joga van. Amennyiben ez nem így működik…. Gyurcsányné nyilvánvalóan a kommunista ősőknek az ideológiájában él még és azt szeretné, hogyha lenne egy központi hatalom, ami mindig megmondja, hogy 1-1 országnak, nemzetnek mit kell tennie. Egy ilyen megszálló hatalomra, mint amilyen a Szovejtunió volt, nincs szüksége a magyar nemzetnek. Teljesen mindegy hogy hívják. A magyar az egy önálló nemzet.

Amíg élek és tudok, addig mindig harcolni fogok az ilyen vad bolsevik nézetek ellen.

 Trump bukása sem jött jól nekünk, a Biden-kormány már megmutatta a foga fehérjét az első hetekben. Mit gondoltál, amikor Álmos Joe a Klubrádiót emlegette? George Clooney is nekünk esett…

 - Az a helyzet, hogy Amerika megpróbál a világ uraként viselkedni és demokráciáról, jogállamról beszélni nekünk, miközben teljesen nyilvánvaló, ahogy az amerikai választásokon komoly választási csalások történtek. Ráadásul az amerikai média, különös tekintettel a social media mindent elkövetett azért, hogy az emberek csak olyan információkat kaphassanak, amelyek pozitív színben tüntetik fel Joe Bident és negatív színben Trump-ot. Egyre több olyan hangfelvétel kerül napvilágra, amely megmutatja, hogy Amerikában nincs sajtószabadság, nincs szólásszabadság, hanem egy elfogult véleménydiktatúra van. Aki nem a demokraták véleményével ért egyet, azt gyakorlatilag elhallgattatják. Például Trump, akit mindenhonnan töröltek. Ezek után Amerika ne oktasson ki minket demokráciából.

 Nézzük a másik pólust: Putyinról mit gondolsz?

 Egy erős kezű elnök, aki a nemzeti érdekekért mindent elkövet. Ebben nyilván néha ütközik a magyar érdekekkel és van olyan, hogy összetalálkozik e két érdek. Az a véleményem, hogy Putyinnal és a hozzá hasonló erős kezű országvezetővel egy korrekt, a saját nemzetünk érdekeit szolgáló viszonyt kell kialakítani. A koronavírus-járványban a segítségünkre volt a Sputnyik V vakcinával, azért pedig külön köszönet illeti, mert segített nekünk. Igaz üzleti alapon, de segített. Az elsők között tudtunk orosz vakcinához jutni.

Én úgy szoktam mondani, hogy minden rossz ideológia Amerikából érkezik a kontinensünkre. Először Nyugat-Európára zúdul rá, aztán előbb-utóbb megpróbálják ránk erőltetni, de a kelet azért ellenáll. Egyetértesz?

 - Abszolút. Amerikában minden az emberiség számára káros ideológiát kitalálnak, azt elterjesztik és exportálják Nyugat-európába, ahonnan megpróbálják Keletre exportálni. Én abban bízom, hogy Közép- Európa és a magyar nemzet ennek mindig ellent fog tudni állni. Bízom benne, hogy a gyermekeink és az unokáink is lesznek olyan erősek. Erre próbáljuk nevelni őket.

 Korunk legnagyobb veszélye az illegális migráció. Mennyire vagyunk kitéve a veszélynek?

 - Az illegális migráció útvonalában vagyunk. A Görögországban partra szállt migránsok gyakorlatilag Magyarországon keresztül jutnának Nyugat-Európába, amit határkerítéssel és határőrséggel akadályozunk. Ettől függetlenül nap mint nap próbálnak meg bejutni Magyarországra az illegális bevándorlók, akik egyébként zömében fiatal emberek, személyi okmányok nélkül próbálnak meg  bejutni hozzánk miközben a legmodernebb telefonokkal és egyéb eszközökkel vannak felszerelve. Én magam is többször jártam a határon illetve Délvidéken és megtapasztaltam, hogy ezek az emberek nem feltétlen menekültek, sőt feltételezem, hogy nagy részük az általuk felkínált jobb élet reményében indult el hazájából. Soha nem szabad megengednünk, hogy bejussanak Magyarországra és elvegyék a magyar emberek munkájának gyümölcsét. Többek között ezért sem szabad a baloldalt hatalomra engedni.

 -Először is volt a Coca-Cola kampány, ami a normalitást támadja. Ma meg már a futballisták is beszállnak az érzékenyítésbe, mit gondolsz erről?

 - Katasztrófának tartom, hogy a globális világ minden eszközt felhasznál arra, hogy az abnormalitást tegye normalitássá. Nem lehet követendő példa az, hogy kimegyünk az utcára és kirakatokat betörve üzleteket rabolunk ki egyébként egy olyan embernek a tragédiájára hivatkozva, aki nem élt példaértékű életet. Mi itt Magyarországon nem szabad, hogy átvegyük ezeket az Amerikából indult, a nemzeti értékeink, a családjaink és hagyományaink ellen végrehajtott ki merem mondani tudatos támadást.

Nagyon bízom benne, hogy magyar sportoló nem áll ki nyiltan, nem vesz részt ilyen akcióban.

 Az Antifa szerencsére itt Kelet-Európában nem tudott kibontakozni, azonban  több európai országban komoly gondot okoznak. Javasoltad korábban, hogy nyilvánítsák terrorszervezetté, hogy áll ez az ügy?

 - Az Antifa terrorszervezetté nyilvánítást az év elején újra javasoltam és természetesen nem teszek le róla. Azt gondolom, hogy a magyar emberek védelme érdekében az Antifa és a hozzá hasonló szervezetek működése veszélyt jelent. Veszélyt jelent a nemzetünkre.

 A Black Lives Matter-rel érkezett Euróba a múltat végképp eltörölni kampány. A briteknél már elkezdték támadni a történelmi alakokat. Churchill szobrát is el kellett már dugni a londoni tüntetések előtt. Hova fajul ez a dolog?

 - Ez borzasztó dolog és az a nemzet amelyik belemegy abba, hogy egy ilyen mozgalom hatására megtagadja a történelmét, a történelmi nagyságait az a nemzet halálra van itélve. Abban bízom a mi nemzetünk sokkal egészségesebb identitástudattal rendelkezik a nyugat-európai népeknél. Nálunk a BLM-nek és a hozzá hasonló mozgalmaknak nem szabad teret nyerni. Én ezért a messzemenőkig harcolok is.

 Láttuk számos alkalommal, hogy keresztény és nemzeti jelképeinket gyalázták meg deviáns fiatalok. Fel tudunk ezek ellen lépni?

  - Muszáj fellépni ellene. Először is arra kell nevelni a fiatalokat, hogy tiszteljék ezeket a jelképeket és legyenek büszkék arra, hogy magyarok és legyenek ezekre a jelképekre is büszkék. Akik pedig a nemzeti jelképeinket megrongálják, kigúnyolják, bármi módon megalázzák, azok ellen a legszigorúbban fel kell lépni. Ebben a kérdésben nem lehetünk megengedőek. Soha nem felejthetjük el, hogy ha egy kicsikét is meghátrálunk ezen a területen, akkor hosszútávon vereséget szenvedhetünk. Nemzetünk fennmaradásának egyik fontos lépcsőfoka, hogy megvédjük azt, amit őseinktől kaptunk. Ebbe beletartoznak nemzeti jelképeink.

 A 22-es választások a neten fog eldőlni. Viszont nem állunk jól, sem a honlapok látogatottságát illetően, sem a Facebookon. Mondjuk az utóbbinál önhibánkon kívül. A cenzúrára gondolok itt. Látsz esélyt arra, hogy változni fog valami?

 - Az a helyzet, hogy minden egyes lehetőséget ki kell használjunk az online térben. Ahogy kifejtetted, a honlaptól, a social médián át és még sorolhatnám ki kell használni, mert az ellenfeleink előttünk járnak. Ráadásul az amerikai elnökválasztás világosan megmutatta, hogy az online médiafelületek tulajdonosai bármikor eltávolíthatják a nekik nem tetsző nemzeti gondolkodású emberek írásait. Erről a Facebook naponta ad tanúbizonyságot itt Magyarországon is. Ezt ti is és sajnos én is átéltem már. Én hiszek abban, hogy kihasználva az online média összes lehetőségét mégis a személyes jelenlét, a személyes találkozás az, ami előnye lehet a nemzeti politikusoknak. Én úgy gondolom, hogy annál bizalmasabb és biztosabb kapcsolat nincs politikus és választópolgár között, amikor találkoznak egymás szemébe néznek és úgy beszélik meg a nézeteiket. Ezen a területen mi nemzeti oldali politikusok előnyben vagyunk. Jómagam közterületi fogadóórákat tartok, hogy ezáltal is minél több emberrel tudjak személyesen találkozni. Próbálok minél több rendezvényre elmenni és a mindennapi életemet is a választópolgárok között élem. Ez lehet a mi előnyünk a balliberálisokkal szemben.

 

Az egyik legfontosabb dolog a foci…  mesélsz nekünk? Most is aktív vagy, ahogy látom a közösségi oldalon.

  - 13 éves korom óta vagyok igazolt játékos a Kétpói Sportegyesületben. 1995 óta vagyok az egyesület elnöke és a mai napig, az éppen a Megye III.-ban játszó csapat tagja. Szeretek focizni, a pályán jelképesen meg tudok halni a győzelemért, de nem vagyok egy labdazsonglőr. A csapattal az elmúlt 42 évben sok szép dolgot és sok nehéz pillanatot éltem már meg és abban bízom, hogy két év múlva Vajk fiammal még ha csak pár perc erejéig is együtt léphetünk pályára ebben a csapatban. Ez a csapat a barátságról, egymás tiszteletéről és a labdarúgás szeretetéről szól.

 Zöld-fehér a véred, ugye? Jársz meccsekre is? (persze a Covid-mentes időkben)

 - A Ferencváros a nemzet klubja. Igazából én annak örülnék, ha a nemzet klubjában csak magyar játékosok játszanának, akiket a Fradi család, a Fradi szív visz előre, de tisztában vagyok a realitásokkal. Ahhoz, hogy ez a csodálatos csapat a nemzetközi porondon is megállja a helyét, szükség van minőségi külföldi játékosokra. Titkon azért mégis arra vágyom, hogy előbb-utóbb az akadémiákon felnevelkedő fiatal tehetségekből lesz egy olyan Ferencváros, ahol minden játékos itt született ebben az országban és magyar az anyanyelve. Számomra ez lenne az igazi Fradi!

 Kárpátia rajongó is vagy, ha jól tudom. Ismerős Arcokkal hogy állsz? Milyen zenéket szeretsz még?

 - Az az óriási dolog az életemben, hogy Petrás Jánost barátomként tisztelhetem, de talán mondhatom ezt Back Zoliról, Szijjártó Zsolt a szomszédos városban született és csodálatos történeteket tudunk megosztani egymással. Amit ők képviselnek hitben, az életükben, a zenében az a tiszta szív, elkötelezett nemzettudat, amivel próbálják átadni a fiataloknak is azt a fontos eszmét, hogy a nemzet az első. Nagy dolognak tartom amit csinálnak és egy olyan környezetben fogtak ehhez hozzá ami nem támogatta őket.

Évek óta küzdök azért, hogy ezek a zenekarok, a nemzeti zenekarok végre a magyar közmédiában is minél több lehetőséget kapjanak.

 Az Ismerős arcok is egy csodálatos zenekar. Gyakorlatilag Mezőtúr környékére én szerveztem őket koncertezni, az Alföldi Betyárétel főző Fesztiválon ők léptek fel a legtöbbször és mindig nagyon várom, hogy mikor találkozhatok velük újra.

 A családunk nemzeti rockzene rajongó és fontosnak tartom, hogy sokkal több teret kapjanak Magyarországon ezek a zenekarok, előadók. Az Alföldi Betyárétel Főző Fesztivál főszervezőjeként az első pillanattól kezdve arra törekedtem, hogy minél több olyan zenekar lépjen fel, aki zenéjével, mondanivalójával, életmódjával erősíti a nemzettudatunkat. Bízom benne, hogy hamarosan újra élőben, színpadon láthatom és hallhatom ezeket a zenekarokat. 

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató