2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

„Nem fogják sehol sem beengedni azt a vendéget, akinek nincs igazolványa”

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke kiemelkedő nyári szezonra számít belföldön.

“Rengeteg belföldi foglalás érkezett be, ha mindenki eljön és rendelkezik védettségi igazolvánnyal, 80 százalékos kihasználtsággal működhetnek majd a szállodák és a magánszálláshelyek. A jobb helyek már elkeltek” – mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke a Blikknek arról, milyen forgalom várható a pünkösdi hétvégén.

Flesch Tamás arról is beszélt, hogy a visszajelzések alapján belföldön kiemelkedő nyári szezonra számítanak, "várhatóan telt ház lesz mindenhol, a tavalyi évet meghaladó lesz az eltöltött vendégéjszakák száma".

A kérdésre, hogy igénybe veheti-e majd olyan vendég is a szolgáltatást, akinek nem érkezett meg időben a védettségi igazolványa, de az oltást tudja igazolni, Flesch azt mondta:

Sajnos nem fogják sehol sem beengedni azt a vendéget, akinek nincs igazolványa. Kivételt tehát senkivel sem tehetünk, viszont, ha ez az eset fennáll, szinte biztos, hiszen az üzleti etika is ezt kívánja, hogy a pórul járt vendég visszakapja az előleget”.

A cikkben a hozzánk érkező turisták témája is szóba kerül, erről a szakember azt mondta, “a környező országokból csak onnan várható forgalom, amelyekkel egyezményünk van vagy lesz, innen zömében autóval érkeznek majd a vendégek. Talán idén őszre vagy jövő tavaszra számíthatunk élénkebb látogatottságra”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató