2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A mérhetetlen LMP felszólította a kormányt: Tegye lehetővé az önkormányzati közgyűlések megtartását!

Az LMP arra szólítja fel a kormányt: a lehető legrövidebb időn belül tegye lehetővé az önkormányzati közgyűlések megtartását, azt, hogy a települési képviselőtestületek a választói akaratnak megfelelően hozzák meg a döntéseket!

A legújabb rendelkezések értelmében teraszokon már lehet közügyekről beszélni, képviselőtestületi üléseken még mindig nem - sérelmezte szerdai online sajtótájékoztatóján Tetlák Örs, a párt országos elnökségének tagja, Érd LMP-s alpolgármestere.

A kisiskolások tanulhattak online, érettségire is fel lehetett így készülni, de közgyűlést nem lehetett megtartani. Vadászati kiállítást, nyilvános sporteseményt lehet szervezni - sorolta érveit, hozzátéve: a nyilvános rendezvényeknél járványügyi szempontból nem kockázatosabb egy közgyűlés.

Szerinte kizárólag akarat kérdése, hogy új újra összeülhessenek a képviselőtestületek. Ha volt akarat szinte a teljes magyar felsőoktatás magánkézbe szervezésére, akkor erre is időt szakíthat a kormány - tette hozzá.

Megjegyezte, nemcsak az ellenzékiek, de a Fidesz saját képviselői is joggal érezhetik magukat átverve a jelenlegi helyzetben, hiszen hónapok óta vannak kizárva a döntéshozatalból.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató