2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

A szorongással folytatott küzdelméről beszélt a hazaáruló Ujhülye

Szakmai kerekasztal-beszélgetést tartottak a koronavírus mentális és lelki hatásairól. Ujhelyi István szakpszichológussal, mentálhigiénés szakemberrel, gyermekjogi szakértővel, valamint diákokkal beszélgetett.

„Tavaly a járvány okozta bezártság miatti, sokgyermekes családapa szituációjában én is olyan élethelyzetbe kerültem, hogy a szorongásaim miatt szakemberhez fordultam és a segítő beszélgetéseknek köszönhetően tudtam csak túllépni ezeken. Azért vállalom ezt fel a nyilvánosság előtt, mert rá akarok mutatni: nem ciki segítséget kérni és fel akarom hívni a figyelmet arra is, hogy jelenleg nem mindenki tud megfelelő módon hozzáférni a mentálhigiénés szolgáltatásokhoz”

 – ezzel a sajátos és politikusoktól szokatlan önvallomással kezdte Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő azt a szakmai kerekasztal-beszélgetést, amelyet a koronavírus mentális és lelki hatásaival kapcsolatban hívott össze független szakértőkkel és a diákság érdekképviselőivel.

Az EP-képviselő közösségi oldalán közvetített online fórumon Ujhelyi hangsúlyozta, hogy fájdalmasan keveset foglalkozik a társadalom a covid-járvány okozta mentálhigiénés problémákkal, pedig széleskörű felmérések bizonyítják, hogy a betegségből felépültek egyharmada küzd poszt-covid betegségekkel (például szorongással, depresszióval, alvászavarral), de súlyos mentális károkat okoztak a szociális kapcsolatokat megtörő kényszerű korlátozások is, például a betegséget egyébként elkerülő fiatal diákság körében.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató