2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

„Biden alatt a világ egyre instabilabb” – kiállt Izrael mellett és bírálta a demokratákat Donald Trump

„Amikor én voltam hivatalban, akkor minket a Béke Elnökségeként ismertek, mert Izrael ellenfelei jól tudták, hogy az Egyesült Államok elkötelezetten Izrael mellett áll és gyors megtorlást vonna maga után, ha Izraelt megtámadnák” – írta a volt amerikai elnök.

Hétfő óta folyamatosak az összecsapások a gázai övezetben és Izrael területén is az ország hadserege és a Hamász palesztin szervezet között.  Kedd este már Tel-Avivot és környékét is elérték a palesztin rakéták, miközben az izraeliek Gázában bombáznak porig palesztin lakóházakat.

Trump szerint „Biden alatt viszont a világ egyre erőszakosabb és instabilabb”

A helyzettel kapcsolatban megszólalt Donald Trump volt amerikai elnök is, aki saját közösségi felületén közzétett bejegyzésében állt ki Izrael mellett.

Amikor én voltam hivatalban, akkor minket a Béke Elnökségeként ismertek,

mert Izrael ellenfelei jól tudták, hogy az Egyesült Államok elkötelezetten Izrael mellett áll és gyors megtorlást vonna maga után, ha Izraelt megtámadnák” – írta Trump, ezzel odaszúrva a jelenlegi amerikai vezetésnek.

Trump: „Amerikának mindig Izrael mellett kell állnia”

Trump szerint „Biden alatt viszont a világ egyre erőszakosabb és instabilabb, mert Biden gyengesége és Izrael támogatásának hiánya ahhoz vezet, hogy a szövetségeseinket újabb támadások érik”. „Amerikának mindig Izrael mellett kell állnia és világossá kell tenni a palesztinok számára, hogy véget kell vetniük az erőszaknak, a terrornak, a rakétatámadásoknak. Amerikának világossá kell tennie, hogy Izraelnek joga van megvédenie magát” – folytatta bejegyzését Trump, aki azt sem érti, hogy a demokraták miért álnak ki „az őrült Amerika-ellenes” Ilhan Omar képviselő és társai mellett, akik vadul támadják azt az Izraelt, akit éppen terrorszervezetek tartanak most össztűz alatt.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató