2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

FeGyőr drámázik: A fideszes Polt Péter vezette ügyészség 1 év 6 hónap börtönbüntetést kér rám, 3 évre felfüggesztve

Ez a nagy "diktatúra"...

Tegnap folytatódott a rendőröket dobáló momentumos pere.

Ezt picsogta a Facebookon:

„Ma délelőtt folytatódott az Orbán-ügyészség által ellenem indított per, miután múlt héten Mészáros Lőrinccel szemben pert nyertem, mely szerint nem bűncselekmény, ha bűnözőnek minősítjük Orbán Viktor strómanját.

A fideszes Polt Péter vezette fideszes ügyészség 1 év 6 hónap börtönbüntetést kér rám, 3 évre felfüggesztve – mert két évvel ezelőtt, a rabszolgatörvény elleni tüntetésen egy játékboltban is kapható lila füstölőt ejtettem két rendőrsorfal közé, miután a rendőrök felszólítás nélkül könnygázt lőttek az emberek arcába.

A mai tárgyalási nap főleg különböző képfelvételek megtekintésével telt, melyek álláspontunk szerint egytől-egyig bizonyították, hogy a cselekményem se nem volt erőszakos, se nem volt ártalmas. Az elsőfokú ítélet meghozatalálig azonban még várni kell.

A hatalom szereti vegzálni a momentumosokat: pont a rabszolgatörvényes tüntetéseken húzták be a rendőrsorfal mögé, majd vitték be a rendőrségre Donáth Annat, gyámügyet küldtek a Momentum TizenX jachtparkolót rajzoló aktivistájára, az életveszélyes útra zebrát festő Szemző Áront rabosították, a kommentben a járvány elleni védekezést kritizáló gyulai aktivistánkat, Csóka-Szűcs Jánost pedig a helyi polgármester vitette be hajnalban. Most pedig engem, a Momentum miniszterelnök-jelöltjét nézte ki magának az ügyészség.

Momentumosok ülnek a vádlottak padján – nem Szijjártó Péter, aki egy korrupt oligarcha jachtján töltötte a nyarat napi 7 millió forintért. Nem Tiborcz István, aki az adófizetők pénzét ellopva lett milliárdos. És nem Polt Péter, aki sunyi hallgatásával, a markát tartva, a bűnözőket védve ezt lehetővé tette.

Természetesen politikusként éppúgy, mint állampolgárként, vállalom a felelősséget minden tettemért. Ahogyan vállaltam az eddigiekben, vállalni fogom a jövőben is. Ugyanakkor az Orbán-ügyészség hatóság elleni erőszak vádja nevetséges, szánalmas próbálkozás: soha nem bántottam senkit, pusztán egy igazságos, szabad, nyugati Magyarországért tüntettem.

Ha kell küzdök, ha kell harcolok, egyébként pedig töretlenül dolgozom tovább az új rendszerváltáson!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató