2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Molnár Zsolt szerint jövő ilyenkor Karácsony Gergely lehet a miniszterelnök

Az MSZP pártigazgatója szerint el fognak csitulni a kedélyek Zuglóban, ahol Hadházy Ákos és Tóth Csaba estek egymásnak. Az ATV Start című műsorában továbbá a zuglói ellentéttel kapcsolatban úgy fogalmazott: nem úgy kezdődött, hogy Tóth Csaba visszaütött.

Molnár Zsolt azzal nyitott, hogy bár nem akarja senki sikerét elvenni, de lényegében minden úgy alakul az előválasztáson, ahogy az a fővárosi önkormányzati választáson volt. Akkor is lehetett online szavazni, sőt, online regisztrálni is. Molnár hangsúlyozta, hogy módszertani viták adódtak, de konszenzusra jutottak, és megállapodtak a részletekről.

Az online megoldással kapcsolatban az volt a kifogás, hogy nem feltétlenül biztonságos: „Olyan megoldást találtunk, amely nagyon szigorú védelmi rendszer, nagyon szigorú feltételek mellett használja az online regisztrációt” – mondta az MSZP-s politikus, és hozzátette, hogy az egyértelmű, hogy logikus lépés az online szavazás. Abban volt vita, hogy mindezt megelőzze-e egy személyes regisztráció, vagy ha ez nem szükséges, azt hogyan lehet megtenni. Végül az ügyfélkapu rendszere nyújt megoldást, ami vissza is ellenőrizhető. Molnár szerint ez komoly garanciát jelent, de nem száz százalékosat. Viszont úgy gondolják, hogy olyan magas lesz a részvétel, hogy érdemi változást nem is hozhat egy hekkelés.

„Azt gondolom, több százezres részvétel lesz országszerte” – fejtette ki Molnár Zsolt. Az MSZP arra számít, hogy magasabb lesz az arány, mint a főpolgármester-választásnál.


Előválasztási viták

Molnár Zsolt úgy fogalmazott a témáról, hogy nem mindegy, hogy „kocsmai verekedésről beszélünk vagy egy olimpiai versenyhez hasonló nemes küzdelemről, nem mindegy, hogy melyik alakul ki”. Szerinte lesznek olyan érzelemdús pillanatok és indulatok, amik fokozzák a részvételt és az érdeklődést, de lesznek szabályok, fair küzdelemre számítanak.

Arra is kitért a pártigazgató, hogy lesznek határeseteket: Zuglóban már most látszik, hogy élesedik a helyzet. Molnár Zsolt aláhúzta, hogy tényekről, programról, a zuglói választókerületről kéne szólnia a versengésnek. A Momentum jelöltje Hadházy Ákos és Tóth Csaba nyíltan esik egymásnak, ugyanakkor Molnár felhívta a figyelmet – Hadházy nevének említése nélkül –, hogy Tóthot kétszer is megválasztották korábban.

„Semmi baj azzal, ha valaki úgy gondolja, lehet ezt jobban csinálni, csak Zugló jövőképéről kell szólnia egy ilyen vitának” – hangzott el a Startban. Molnár szerint sem néz ki jól a helyzet, de ez a kivétel is fel fog oldódni.

„Nem úgy kezdődött, hogy Tóth Csaba visszaütött, hanem úgy kezdődött, hogy egy kihívás érkezett vele szemben” – összegezte Molnár Zsolt, és bízik benne, hogy az ellenjelölt, azaz Hadházy meg fogja érteni, hogy nem Tóth Csabát, hanem a Fidesz KDNP-t kell legyőzniük.

A 4. számú választókerület szintén szóba került, ahol Kálmán Olga végül nem vesz részt az első előválasztási vitán arra hivatkozva, hogy a hatpárti összefogás megegyezett abban, hogy ezeket az eseményeket július 26 után tartják.

„Ez az a vita, amiben mindenkinek igaza van” – értelmezte Molnár, és azt gondolja, a jövőre nézve hozott egy szabályt az ellenzék, de az is tény, hogy ennek a vitának az ötlete előbb született meg, mint a döntés. Szerinte a már megszervezetett viták legyenek megtartva.


Karácsony Gergely, mint lehetséges miniszterelnök-jelölt

„Én továbbra is azt mondom, hogyha nekem tétet kéne tennem, akkor azt mondanám, hogy Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt lesz, és hogy fokozzam az izgalmat, meg fogja nyerni ezt az előválasztást, majd meg fogja nyerni a választást is. Jövő ilyenkor már jó eséllyel Karácsony Gergely lesz Magyarország miniszterelnöke”

– mondta a témáról Molnár.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató