2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Kitiltották a fehérbőrű embereket a franciaországi Pride szervezői

Kitiltották és megfenyegették a fehérbőrű embereket a franciaországi Pride felvonulás szervezői

A franciaországi Touraine város LMBTQ aktivistái életveszélyes fenyegetéseket kaptak a közösségi médiában, mivel a homofóbia és transzfóbia elleni Pride rendezvényt a szervezők úgy hirdették meg, mint a „fehérbőrűektől mentes homogén zónát”, amelyen csak a színesbőrű résztvevőket látják szívesen.

A közösségi médiában meghirdetett eseménynél a kommentelők kifogásolták, hogy miközben a szervezők éppen az LMBTQ közösség elleni állítólagos gyűlölet és kirekesztés ellen akarnak tiltakozni, ők maguk lettek a fáklyavivői a gyűlölködő és kirekesztő magatartásnak.

Johan Yager, a touraine-i LMBTQ Központ vezetője egy televíziós interjú során kifejtette, hogy a „fehérmentes homogén zónákra” azért van szükség, mert a Pride felvonulás résztvevői így „felszabadultabban és zavartalanul tudják a testfetisizmussal és az egzotikus megjelenésükkel képviselni követeléseiket”. A tours-i Pride felvonulás szervezői a szombatra meghirdetett rendezvényt törölték, hivatkozva a „szélsőjobboldali, homofób aktivisták fenyegető üzeneteire”.

Forrás: FRANCEBLEU, FR.SPUTNIKNEWS, FRANCEBLEU

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató