2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Libsi elemző: Öt százaléknál sokkal jobban is szerepelhet a Mi Hazánk

Az ATV-hez kapcsolódó Spirit FM ‘Harcosok Klubja’ nevű műsorának vendége volt Ceglédi Zoltán nevű politikai elemző.

Ceglédi Zoltánról nemrég derült ki, hogy elfelejtette megemlíteni azt, hogy a Momentumos Donáth Annától havi 800 ezret kap tanácsaiért. Azt viszont nem rejtette véka alá, hogy Donáth Annából miniszterelnököt szeretett volna már 2022-ben csinálni, de a fiatal nő ellenállt neki. Végül felmondott Donáthnál. Az utóbbi hónapokban azzal került be a hírekbe, hogy a liberális ellenzéket kritizálta, amiért nem képviselik a lezárásellenességet és az újranyitást,- szúrta ki a magyarjelen.hu.

A héten pedig az előválasztásról és általánosságban 2022-ről kérdezték a rádióműsorban.

A műsorvezető kitért azokra a pártokra, amelyek nem vesznek részt az előválasztási folyamatokban. Róluk Ceglédi az alábbiakat mondta.

Ha egyetlen közös ellenzéki lista van, akkor azoknak  a szavazóknak, akik szeretnének szavazni Orbán Viktor ellen, de elfogadhatatlannak tartják a közös ellenzéki lista bármelyik szereplőjét, a Mi Hazánk a tartalmi, a Kutyapárt pedig a figyelemfelhívó lehetőség.

 

 

Ceglédi úgy hiszi, hogy a Mi Hazánk listája mellett azok a szavazók tudnak felvonulni, akik a Fidesz által is kommunikált jobboldali témákat radikálisabban, tartósabban és hitelesebben képviselnék. Az elemző rámutat egy olyan szavazói csoportra is, ami az elmúlt 1 évben eléggé megnőtt ahhoz, hogy érdemben befolyásoljon választási eredményeket.

Ceglédi ezeket a szavazókat karantén-szkeptikusoknak nevezi.

“A Mi Hazánk az egyetlen párt, amelyik kritizálni merte azt, hogy Magyarországon ilyen és ilyen bezárások voltak, most pedig ugye a védettségi igazolvány. Senki nem mer ennek nekimenni csak ők, és ez egy olyan merítés, amivel el lehet érni kifejezetten aktív szavazókat”


– mondta. 



Kifejtette, hogy a Mi Hazánk esélye a töredékszavazatokban rejlik, hiszen mind a 106 körzetben önálló jelöltet fognak állítani, aki kampányolni fog és egyértelműen megjeleníti a pártot a választók előtt, ezért a kompenzációs listára jelentős szavazatot fog tudni szerezni, így akár még 5 százaléknál jóval jobban is szerepelhet a párt. Ezt egy lélektani metódussal magyarázta, jelesül azzal, hogy a választók szívesebben szavaznak egy olyan logóra, pártra, amelynek egyéniben is látják a jelöltjét.

 

“MINDIG ERŐSEBB AZ A LISTA, AMINEK HELYBEN VAN EGY ARCA, AKI EZÉRT KAMPÁNYOL, TEHÁT INNENTŐL KEZDVE EZ SZINTÉN MEG TUDJA HÚZNI A PÁRT LISTÁS SZEREPLÉSÉT IS”



-zárja gondolatait Ceglédi Zoltán.

 

Forrás: Magyar Jelen

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató