2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Eljárást indít a Dolce & Gabbana ellen a szentpétervári ügyészség, mert csókolózó leszbikus és meleg párok szerepeltek a videójában

Az ügyészség keresetett nyújtott be a szentpétervári Oktyabrszkij Járásbíróságon, hogy betiltsanak egy a videót, ami a Dolce & Gabbana Instagramján jelent meg. Azért ítélték botrányosnak, mert nemcsak heteroszexuális párok csókolóznak benne, hanem férfiak férfiakkal és nők nőkkel is. Az ügyészség szerint a videó olyan üzenetet közvetít, ami „tagadja a családi értékeket és népszerűsíti a nem hagyományos szexuális kapcsolatokat”.

 

A „Love is love” című videót eredetileg február 13-án, Valentin-nap előtt tették közzé a Dolce & Gabbana közösségi média csatornáin. A kísérőszöveg szerint a divatház támogatja az amerikai Trevor Project szervezetet, mely azért dolgozik, hogy megelőzzék fiatal LMBTQ-emberek öngyilkosságát.

 A videóra egyébként a Putyin pártjához tartozó konzervatív politikus, Anatolij Vijbornij, hívta fel a hatóságok figyelmét, mert szerinte megsérti a kiskorúak körében nem hagyományos szexuális értékek terjesztését tiltó törvényt, illetve Oroszország alkotmányban foglalt értékeit is. Most jutott odáig az ügy, hogy eljárást kezdjenek miatta.

 

„A homoszexualitás propagandája mára széles körben elterjedt. Ez egy igazi támadás életmódunk, értékeink és kultúránk ellen. Az „agresszió” szó még megfelelőbb” - nyilatkozta akkor a politikus az Izvesztyijának. Vijbornij szerint a hollywoodi filmekben és sorozatokban is egyre többször mutatnak be homoszexuális kapcsolatokat, de a filmipar mellett a közösségi média és az olyan világmárkák, mint a Dolce & Gabbana is részt vesznek ebben az agresszióban. Szerinte ezt csak az ilyen tartalmak betiltásával lehet megtorolni. 


Vijbornijt a jelek szerint nem érdekli túlzottan, hogy az orosz vásárlók egyik nagy kedvence az olasz divatház.

(Ukraine Today, Izvesztyija)

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató