2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Megindulnak a mélyszegénységben élő magyarok: Több helyen rohamra számítanak pünkösdkor

Egymás után indulnak be a novemberben bezárt szolgáltatók országszerte. Egyre több strand látogatható már most is, de az állatmenhelyek, állatkertek közül is sokan nyitnak az oltási igazolvánnyal rendelkezők számára. Közben már a világörökség részeként ismert Hollókőn is készülnek, ahol a pünkösdi hétvégén számítanak hatalmas forgalomra - írja a balos ATV.

A szigetvári fürdőben az utolsó simításokat végzik a szakemberek. Már ezen hétvégén szerettek volna kinyitni, de az időjárás közbeszólt. Azt mondják, minden szabályt betartanak, és arra is figyelnek, hogy a vendégek is betartsák azokat.

Pécsen ismét érkezhetnek vendégek az állatmenhelyre is. A legjobban ennek az állatok örülnek.

„Ebben a karanténos időben nem tudtunk kutyakiképzéssel foglalkozni, nem tudtunk a terápiás kutyákkal foglalkozni, nem jöhettek a látogatók, nem volt szakkörünk. Ezt nagyon megsínylették az állatok, hiszen az állatok szocializációja szempontjából elengedhetetlen” – magyarázta Farkas Tamás Misina, az Állatvédő Egyesület elnöke.

Zalaegerszeg mellett is kinyitott egy magán állatkert, ahol november óta nem járt egyetlen látogató sem. Elindult a forgalom, de a védettségi kártyák miatt sokan fordulnak vissza. Kovács Zoltán, az állatkert titkára szerint a máskor tömött parkolóban most sok az üres hely. Azt mondja

van olyan autó, amelyik akkor fordul vissza, amikor meglátja a táblát, hogy a védettségi kártya felmutatása kötelező.

Mindeközben Hollókőn már a pünkösdi hétvége nagy rohamára készülnek. Itt a járvány idején is sokan sétálgattak.

„Hollókő továbbra is készül és várja a vendégeket, bár nagyobb rendezvényeket továbbra sem tudunk tartani. De aki ide ellátogat, az egy földi paradicsomba fog érkezni, a világörökség része, ahol ez a kis falu várja a vendégeket, csend, nyugalom” – véli Polgár Péter, a város Szent László vitézeinek vezetője.

Azt a hollókőiek is fontosnak tarják, hogy a szabályokat mindenki tartsa be. Szabadtéren természetesen bárki ellátogathat a faluba, de a kiállítások, múzeumok csak védettségi kártyával lesznek látogathatóak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató