2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Novák Előd: egy évi képviselői tiszteletdíjamat ajánlom fel az újbudai Trianon-emlékpark létrehozására

A Mi Hazánk alelnökének a közleménye:

Egy évi képviselői tiszteletdíjamat ajánlom fel az újbudai Trianon-emlékpark létrehozására a botrányos módon beépíteni tervezett, de a civil összefogással egyelőre megmentett, ún. Saroktelek helyén, miután az önkormányzat bár tavaly egyhangúan megszavazta a hiánypótló Trianon emlékpark létrehozását, de a június 25-én lejárt határidejű határozatot nem követte semmilyen intézkedés, még a hely kijelölése sem, így mulasztásos jogsértésben van az önkormányzat.

 

A főváros legnépesebb kerületében nincs emlékhelye a magyarság legnagyobb tragédiájának. Bár a zsidóságával kérkedő polgármester a Trianon-emlékpark vitájában tett kísérletet arra, hogy az inkább a holokausztnak is emlékhelye legyen, a határozat végül úgy szólt: „Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete 19 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül úgy határozott, kinyilvánítja, hogy a XI. kerületben Trianon emlékpark kialakítását szükségesnek tartja, illetve a megvalósítását támogatja. Határidő: 2020. június 25. Felelős: dr. László Imre polgármester.”

Mivel azóta sem történt semmi, most felajánlom egy évi tiszteletdíjamat, ha az emlékpark létrehozásával egyúttal végleg megmenekülhet az ún. Saroktelek a beépítéstől.

Az Ulászló, Vincellér, Kökörcsin, Zsombolyai utcák által határolt ősfás területen, az egykori tüdőgondozó helyén ciklusokon átívelő beépítési kísérlet zajlik. Ezt az „ahol üres rész van, azt be kell építeni, profittá tenni” szemléletet folytatná a fideszes után a jelenlegi ellenzéki kerületvezetés. Két hatszintes társasházat építtetnének oda 42 lakással, 24 fát kivágva. A Mi Hazánk Mozgalom viszont emlékezteti a szivárványkoalíciót a választási ígéreteikre, hiszen a balliberális pártok azzal kampányoltak: Újbuda megtelt.

Bár a közfelháborodás nyomán az önkormányzati vezetés egyelőre meghátrált, de titkosították a pályázatra érkezett, csábító 710 millió forintos ajánlatot. Egyedüli képviselőként vettem részt a pályázatok bontásán, ezért tudtam nyilvánosságra hozni a számokat, azt is, hogy a legjobb ajánlatnak is része az építendő rendelő és parkoló 198 millió forintos, önkormányzati visszavásárlása, így 512 millió forint bevétele lehetne csak az önkormányzatnak a titkosított, de a Mi Hazánk által nyilvánosságra hozott önkormányzati értékbecslés szerint nettó 676 millió forintot érő ingatlan eladásából. Öt ajánlat volt 335 millió forinttól kezdve, kettő gyanúsan meghaladta a vélhetően kiszivárgott értékbecslést 700 és 710 milliós ajánlattal, de a lényeg, hogy összességében túl alacsony összegű pályázatok érkeztek az újbudai ingatlankiárusításra, ezért nem adják csak el egyelőre a telket. A Mi Hazánk Mozgalom mindent megtesz, hogy az ingatlan zöldterület maradhasson a Trianon-emlékpark létrehozásával, mely mulasztásos jogsértése az önkormányzatnak.

Novák Előd, újbudai önkormányzati képviselő, a Mi Hazánk alelnöke

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató