2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat

Néhány órán belül bekövetkező veszélyes időjárási jelenségekre hívja fel a figyelmet a meteorológiai szolgálat.

Vasárnap a délelőtt folyamán egy-egy zivatar is előfordulhat főként az ország keleti részén az eső és záporeső mellett. Délutánra ismét labilizálódik a légkör a felhőzet felszakadozásával - írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az Alföldön, Északi-középhegységben helyenként, valamint a Dunántúlon is előfordulhatnak zivatarok. Néhol 60 km/órás viharos szél, és zivatarban intenzív csapadék, kisebb méretű jég is várható.

Hétfőn hajnaltól egy délnyugat felől felvonuló csapadékzónához társulva az országban több helyen várható 15-20 mm-t elérő eső. A Dunántúli-középhegységben, Pest megyében, Nógrádban helyenként akár 30 mm körüli mennyiség is hullhat.

Az eső és zápor mellett zivatarok is várhatók. Az északnyugatira forduló szél a Dunántúlon, majd délutánra a középső országrészben is több helyen viharossá, akár 70 km/óránál is nagyobb sebességűre fokozódik.

Délután a Dél-Alföldön heves zivatarok kialakulására is megfelelő feltételek adódnak, 80 km/óra feletti szélrohammal és nagy méretű jéggel. Estére a zivataros csapadékgócok a keleti, északkeleti országrészre korlátozódhatnak.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató